Meclis'e 'AKePe' tartışmasıyla ilgili olarak Akabe biatları kitabı yolladı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Dr. Saim Arı, anayasa değişikliği görüşmelerinde Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, "AKePe, şeytan taş

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Dr. Saim Arı, anayasa değişikliği görüşmelerinde Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, "AKePe, şeytan taşlanan yerin ismi." sözleri üzerine, 2008 yılında çıkardığı, Akabe biatlarını anlatan kitabını Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'e posta yoluyla gönderdi.

Daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Dr. Arı, Milletvekili Genç'in sözleri yüzünden, İslam tarihinin önemli bir hadisesinin yanlış anlaşılmasına çok üzüldüğünü söyledi. Böyle yanlışlıkları önlemek için başta tarihçiler olmak üzere okullardaki müfredatı ve ders kitaplarını hazırlayanlara büyük görevler düştüğünü belirten Arı, "Medine'nin Öncüleri (Akabe Biatlarına Katılan Şanlı Sahabiler)" isimli kitabında anlattıklarını şöyle özetledi: "Akabe, Mekke'ye 3 km. mesafede bulunan bir yerin adıdır. Burada, İslam tarihinin en önemli hadiselerinden biri meydana gelmiştir. Akabe, 7. yüzyılın başında kültür ve ticaret fuarlarının yapıldığı bir yerdi. Peygamber Efendimiz (SAV), İslamiyet'i geniş kitlelere yaymak için buraya gelirdi. Medineli Müslümanların Peygamber Efendimiz'le sözleşme yapması anlamına gelen 'biat' hadisesi, 'Akabe biatları' adıyla tarihe geçmiştir. Medineli Müslümanlar, Bunun üzerine yapılan hicret, tarihin bir dönüm noktası olmuştur. Başta Peygamberimiz (SAV) ve ashabının Mekke'de 10 yıl boyunca inançlarından dolayı müşriklerden çektiği zulüm sona ermiştir. Hicretten sonra Medine'de rahat bir ortamda yapılan Mescid-i Nebevî ile onun arkasında kurulan Suffe Okulu, medeniyet tarihinin temelini oluşturmuştur. Sayılamayacak kadar çok güzelliğin meydana gelmesinde, Akabe biatlarının rolü büyüktür."