ÇÜ Rektörü Akınoğlu: Teknokentte etkin bir sanayi-üniversite işbirliği amaçlıyoruz

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, üniversitede kurulan teknokent hizmete girmeden firmalardan rağbet gördüğünü söyledi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, üniversitede kurulan teknokent hizmete girmeden firmalardan rağbet gördüğünü söyledi.

ÇÜ'de 'Teknoparklar - Bilginin Ekonomik Değere Dönüşmesi' konulu konferans düzenlendi. Mithat Özsan Amfisi'ndeki etkinlikte konuşan Rektör Akınoğlu, "Çukurova Teknokent'teki inşaat çalışmaları tamamlandı. Merkezimizi yakın zamanda açacağız. Üniversitenin öğretim üyelerinin vereceği bilimsel destekle Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarının yapılacağı merkeze bilişim, tarım ve endüstri alanında 10 firma alan kiraladı. Bölgede daha etkin bir sanayi-üniversite işbirliğini sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Teknokent'te yapılan araştırma ve geliştirmenin ekonomik değere dönüşebilmesi konusunda üniversitenin gelişmiş insan gücü ve alt yapı olanaklarının kullanılacağını kaydeden Akınoğlu, "Rekabet gücünü artıracak teknolojileri geliştiren ve üreten firmalara sunup, üniversite-sanayi arasında bir sinerji oluşturmayı amaçlıyoruz. Firmalar burada üretim yapamayacak sadece dışarıda üretebilecekleri ürünlerin araştırma ve geliştirmesini Teknoket'te yapacak." diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Özgüven ise bilimin sanayi ile buluştuğu alanlar olan teknoparkların konunun uzmanı kişiler tarafından yönetilmesinin de önemli olduğunu söyledi. Özgüven, teknokent ve Ar-Ge çalışmalarının Türkiye'de son 10 yılda ivme kazandığını ancak gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkılamadığını aktardı.