Malmö'de şiddet olayları: Arabalar yakıldı, polis taşlandı

İsveç'in Malmö kentindeki yabancıların yoğun olarak yaşadığı Rosengård bölgesi karıştı. Polise taşlarla saldıran göstericiler farklı bölgelerde yangın

Malmö'de şiddet olayları: Arabalar yakıldı, polis taşlandı
İsveç'in Malmö kentindeki yabancıların yoğun olarak yaşadığı Rosengård bölgesi karıştı. Polise taşlarla saldıran göstericiler farklı bölgelerde yangınlar çıkardı.

'Malmö'nün Harlemi' olarak da bilinen bölgede hareketlilik dün öğle başladı. Akşam saatlerinde Rosengard'ın merkezindeki benzinlikte bir otomobilin yandığı ve olay yerindeki römorkların çeteler tarafından sipere dönüştürüldüğü bildirildi. İtfaiye olay yerine gelip yangını söndürdü. 20 kadar polis de olayları yatıştırmak için bölgede konuşlandı.

Müdahaleden sonra bölge yatışmaya başlarken, gece yarısı aynı yerde bir büfede yangın çıkarıldığı ve yakınındaki bir bisiklet garajının ateşe verildiği ihbarı alındı. Kryddgårdsskola isimli okulda kundaklama olması üzerine itfaiye araçları okula intikal etti.

Yolların geçişlerini kontrol altına alan polis ekipleri, Rosengård'a girişleri kapattı ve gelen araçları başka yollara yönlendirdi. Olaylı bölgenin bazı gençlerinin polisleri taşladığı, hatta polislere havai fişekler fırlattıkları öğrenildi. Bazı çete üyesi gençler sokak lambalarını tahrip etti.

Skåne bölgesi polis merkezinden Sofie Österheim, saldırıların devam ettiğini, bundan dolayı da güvenliği daha fazla artırmayı düşündüklerini açıkladı. Polis merkezi yetkilileri ayrıca, olayların neden başladığını halen tespit edemediklerini, bir anda ortalığın karıştığını aktardılar.