1 Mayıs öncesi sendikacılarla esnaf birbirlerine karanfil verdi, baklava ikram etti

1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde Memur-Sen, Kamu-Sen, Türk-İş, KESK ve DİSK İzmir temsilcileri, Kordonboyu'ndaki esnafları ziyaret ederek karanfil verdi

1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde Memur-Sen, Kamu-Sen, Türk-İş, KESK ve DİSK İzmir temsilcileri, Kordonboyu'ndaki esnafları ziyaret ederek karanfil verdi. Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek mitingin bayram havasında geçmesi için Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ile bir araya gelen sendika temsilcilerine baklava ikram edildi.

Önceki yıllarda bazı olumsuzluklar yaşandığını hatırlatan Türk-İş İzmir Şube Başkanı Mustafa Kundakçı, "Yoksullar iş, aş, gelecek ve demokrasi için bir mücadele verecek. En önemlisi, ülkede bir barış atmosferi var. Taksim alanı açıldı. Orada 1977 yılında ezilerek ölen emekçi kardeşlerimizin, bu sene acısını anacağız. Yine bu cinayetlerin faillerinin bulunmasını isteyeceğiz. Emeğin taleplerini yüksek sesle söyleyeceğiz. Kuralsız, güvencesiz ve esnek çalışmaya itiraz edeceğiz. İşsizliğin bu ekonomik modellerle son bulmayacağını söyleyeceğiz." dedi.

Dernek Başkanı Şanlı ise kendilerinin de emekten yana olduğunu, işçileri Gündoğdu Meydanı'nda misafir etmek istediklerini belirtti. İstanbul için Taksim Meydanı'nın çok önemli olduğunu vurgulayan Şanlı, İzmir için de Gündoğdu'nun aynı önemi taşıdığını ifade etti.