12 yaşındaki Melek'e ikinci kez karaciğer nakli yapılacak

Erzurum'da geçen yıl karaciğer nakli yapılan on iki yaşındaki Melek Çelik'in vücudu karaciğeri reddedip, siroza dönünce ambulans uçak ile Malatya İnön

Erzurum'da geçen yıl karaciğer nakli yapılan on iki yaşındaki Melek Çelik'in vücudu karaciğeri reddedip, siroza dönünce ambulans uçak ile Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Duruma ağırlaşan Melek'e annesinin karaciğerinin nakil edilebilmesi için Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulans uçağı istendi. Melek ve annesini taşıyan ambulans uçak saat 20.35'de Erzurum Havaalanı'ndan karaciğer naklinin yapılacağı Malatya'ya uçtu.

Iğdır'ın Bulakbaşı köyünde yaşayan Çelik ailesinin 3 çocuğu da Wilson rahatsızlığına yakalandı. Çocuklardan 12 yaşındaki Melek Çelik'in sağlık durumu ağırlaşınca geçen yıl Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesinde karaciğer nakli yapıldı. Ancak vücut dokusunun nakledilen karaciğeri reddetmesi ve siroz hastalığının baş göstermesi üzerine Çelik, yeni bir organ nakli için Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambülans uçakla akşam saatlerinde Malatya İnönü Üniversitesi'ne sevk edildi.

İkinci kez karaciğer nakli yapılacak Melek'e 43 yaşındaki annesi Güzel Çelik'in karaciğeri verilecek. Anne kızı taşıyan hava ambülans uçakta yer olmadığı için baba Ferzande Çelik ise Erzurum Havaalanı'nda bırakıldı. Parası olmadığı için ne yapacağını şaşıran baba Çelik'in yardımına THY ile Devlet Hava Meydan İşletme Müdürlüğü personeli yetişti. THY ve Hava Meydan İşletme Müdürlüğü ekipleri kendi kontenjanlarından bir bileti alarak baba Çelik'i Erzurum'dan Ankara aktarmalı olarak Malatya'ya gönderdi.