BDP'li Uras: Meclis çalışmaları boşa çıkartılırsa, bir an evvel erken seçime gitmek gerekir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, anayasa değişikliği teklifinin 19, 20, 21. ve 22. maddeleri üzerinde görüşmelerde bulunmak üzere top

  Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Genel Kurulu , anayasa değişikliği teklifinin 19 , 20 , 21 . ve 22 . maddeleri üzerinde görüşmelerde bulunmak üzere toplandı . Saat 11 . 00 ' de başlayan görüşmeler öncesinde vekiller , Meclis ' e giriş yaptı . Bu arada AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit ile Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras , Meclis bahçesinde bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu .

Bir maddenin 331 oyla kabul edilmesi hakkında AK Partili Yiğit , partilerinde fire olayının söz konusu olmadığını belirterek , bazı milletvekillerinin izinli olduğu için oylamaya katılmadığını kaydetti .

Yiğit , Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) ' nin her türlü uzlaşmaya karşı tutum içinde olduğunu dile getirerek , topluma birçok acılar çektiren 12 Eylül Anayasası ' nın değişmesi gerektiğini savundu .

BDP ' li Ufuk Uras ise bazı maddelerin sınırda geçmesini hatırlatarak , parti kurullarında destek için gerekli değerlendirmelerin yapılacağını aktardı . Görüşmeleri devam eden anayasa değişiklik teklifinin muhalefet tarafından mahkemeye götürülmesi halinde bundan en çok zararı yine muhalefetin çekeceğini iddia eden Uras , ' ' İş mahkemeye kalırsa , seçim görünür , bundan da en zararlı muhalefet çıkar . ' ' dedi .

Uras , Anayasa değişiklik çalışmalarının boşa çıkması halinde bir an evvel erken seçime gidilmesi gerektiğini sözlerine ekledi .