Başkan Baysan Yabancı Konuklarını Ağırladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çorlu'ya gelen yabancı öğrenciler öğretmenleri ile birlikte Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret etti.

  Öğrencileri makamında ağırlayan ve kendilerine çeşitli hediyeler veren Baysan , yabancı konukları ile hatıra fotoğrafı çektirdi . " Dünyada barışı ve sevgiyi sağlayacak tek unsur çocuklardır " diyen Baysan , " Çorlumuz için ve Çorlu ' daki öğrencilerimiz için bu hafta çok güzel geçti . Atatürk ' ün bize hediye ettiği bu çocuk bayramını , 23 Nisan ' ı dolu dolu çocuklarımız yaşıyor . Yurt dışından davetli olarak gelen 5 ülkemizin çocukları ailelerin yanlarına yerleştirilerek öğrencilerimizle ve aileleri ile
kaynaştırıldı . Dünya ' da barışı ve sevgiyi sağlayacak tek unsur çocuklardır . Ve bu çocuklara karşı olan ilgimizi , sevgimizi ve saygımızı hiçbir zaman için göz ardı etmememiz gerekmektedir . Ben inanıyorum ki , bu misafir çocuklarımız ile Çorlu ' daki çocuklarımızın bu kaynaşması arkasında büyük bir sevgi yumağı oluşturacaktır . Çorlu Belediyesi ' nin bu düzenlemiş olduğu ilk Uluslararası Çocuk Şöleni önümüzdeki yıllarda daha da fazla artarak devam edecektir . Böyle bir organizasyon ilk defa yapılmasına
rağmen gelen misafirlerimizin ilk intibalarını sorduğumuzda , hepsi gayet memnun olduklarını , bundan önce başka yerlere gittiklerinde bile bu kadar büyük ilgiyle karşılaşmadıklarını söylediler . Bu da bizim için büyük bir gurur meselesi , ben Çorlu ' daki tüm okullara ve milli eğitim camiası ile çocukları misafir eden ailelere şahsım ve Çorlu adına teşekkür ediyorum . Bu heyecan ve coşku sene çok daha fazla artarak devam edecektir " şeklinde konuştu .
Bulgaristan , Romanya , Ukrayna , Polonya ve Bosna Hersek ' ten gelen çocuklar Başkan Baysan ' a ülkelerine özgü hediyeler verdi .