Türkiye Kamu-sen Genel Başkanı Akyıldız, Görüşme Talebinin Geri Çevrilmesine Tepki Gösterdi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Tekirdağ'daki Trakya Elektrik Dağıtım A

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Tekirdağ'daki Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TREDAŞ) özelleştirilmesi konusunda bilgilendirme için Trakya turuna çıktı. Burada görüşme ve toplantı talebi geri çevrilen Akyıldız, yöneticilere tepki gösterdi.
Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''Türkiye Kamu - Sen olarak, TREDAŞ'TA birçok üyemiz bulunmaktadır. Bu ziyaretimizle karşılaştığımız tavır, üyelerimizle ilgili olarak bundan sonra olumsuz bir takım gelişmelerin oluşmasını sebebiyet vereceği endişesini taşımaktayız. Sendikal ayrımcılığın yapılmasını bir muameleye maruz bırakılırsa bunun hesabını sormaktan çekinmeyeceğimizin ve bu binayı yöneticilerin başına yıkmak için bizzat kedim geleceğim'' dedi.
Görüşme taleplerinin geri çevrilmesine tepki gösteren Akyıldız, "Bugün karşılaştığımız tavrın ortaya çıkardığı sonuçta bazı şeyleri öğrenmemizi engellediği istediği noktasında şüpheye düşürmüştür. Gözümüz TREDAŞ'ın üzerinde ve yöneticilerin üzerlerinde olacak" diye konuştu.
TEKEL işçileri ile ilgili konuşan Akyıldız ''İşçilerinin seyahat özgürlüğü kısıtlanmıştır. Demokratik açılım adı altında her tarafı açılan saçılan bir görüntüye girmiş olan siyasi iradenin ve bürokrasinin bu tavrı anlaşılmaz bir tavırdır. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak işçilerinin başından beri yanındayız, bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz. Demokrasiden bahsedenler, demokrasiyi kimseye bırakmayanlar, demokrasi havariliği yapanlar, basit bir uygulamada tepkilerin ifadesinin önüne geçebilmek için
binlerce polisi harekete geçirmeyi ve bu polislerle demokratik tepkiyi önlemeyi başarmışlardır. Asıl demokratik tepki sandıkta ortaya çıkacaktır. Siyaset bu konudan ders almayı bilirse mesafe almak için zamanı kullanma için zamanı vardır ama beceremese o zamanı da bulamayacaktır" dedi.
TEKEL işçilerinin daha önce de şiddete maruz kaldığını savunan Akyıldız ''Şiddet kullanılması yeni bir olay değil. Siyasetin bu güne kadar uyguladığı yöntemin başında gelmektedir. TEKEL işçileri daha önce de gaza maruz kalmış, havuza atılmıştı. Orada soğuk suların içerisinde kendilerini kurtarmaya çalışmışlardı. Şimdi aynı şeyle bugün karşılaşılmıştır. Devlet yönetimini ve bu konuda uygulanan bu denli orantısız güç kullanılmasını şiddetle kınıyoruz, nefretle kınıyorum. İnşallah Türkiye demokrasi
konusunda mesafe alacaktır ama bu anlayışla değil herhalde" ifadelerini kullandı.
Çalışanların korkutulduğunu öne süren Akyıldız ''Sendikal ayrımcılık yapılmaktadır. Şimdi ben bu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunsam 'memur, memur yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulundu' diyecekler. Bu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımız var mı, yok mu? Bu anlayışı şiddetle kınıyorum, bu anlayışı nefretle kınıyorum. Bir gün şu ifadeyi hatıralarından çıkartmamalarını diliyorum; 'keser döner, sap döner, bir gün gelir hesap döner'. O zaman Bircan Akyıldız'dan kaçacak delik
arayacaklar. Benim buradaki üyelerimi korkutarak onlara görünmemi engelleyenler, Bircan Akyıldız adını duydukları anda titreyecekler'' diye konuştu.