Malatya'daki Zirve Olayında Öldürülen Alman Tilman Geske'nin Eşi Kaza Geçirdi

Malatya'daki Zirve Yayınevi olayında öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilman Geske'nin Malatya'da 3 çocuğu ile birlikte yaşayan eşi Suzanna Geske, trafik kazasını ucuz atlattı.

Kaza Malatya-Merkez Fahri Kayahan Bulvarı'nda meydana geldi. Suzanna Geske idaresindeki 44 LT 560 plakalı otomobili ile kavşaktan dönmek isterken, arkasından gelen Y.A. idaresindeki 44 LS 770 plakalı araç ile çarpıştı. Kazada Geske, çarpma etkisiyle kavşaktaki refüje çarptı. Kazaya karışan araçların süratinin az olması nedeniyle, kazaya karışanlar yaralanmadan olayı atlattı.
Suzanna Geske, "Kazanın nasıl olduğunu bilmiyorum, ben dönecektim. Diğer araba bana çarpmış. Korkmadım, araçta biraz duman çıktı, onda biraz korktum. Araçtan hemen çıktım. 29 yıldır araç kullanıyorum, ilk defa kaza yaptım" dedi.
Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen olayda Zirve Yayınevi 1'i Alman toplam 3 misyoner öldürülmüştü. Öldürülen Alman Tilman Geske'ni eşi Suzanan Geske, olaydan sonra 3 çocuğu ile birlikte Malatya'da yaşamaya başladı.