Geske'nin Çocukları, Resimlerinin Yer Aldığı Sergiyi Gezdiler

Malatya'da 3 yıl önce Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilman Geske'nin 2 çocuğu, 23 Nisan Bayramı nedeniyle açılan sergide eserlerini sundular.

  TED Malatya Koleji öğrencilerinin 23 Nisan Bayramı öncesinde yapmış olduğu yağlı boya tabloları , el işlerinin sergilendiği sergi Malatya Park ' ta açıldı . Açılışına , Vali Yardımcısı Şükrü Özcan ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof . Dr . İlhan İçen ' in de katıldığı sergide , Alman Tilman Geske ' nin oğlu Lukas Geske ile küçük kızı Miriam Geske ' nin de eserleri yer aldı .
Babasını 3 yıl önce kaybeden Lukas Geske , " Doğa ve insan resimleri çiziyorum . Resim yapmayı seviyorum " dedi .
Okulunu ve arkadaşlarını sevdiğini söyleyen Lukas Geske , " Okulu seviyorum , bazı dersleri sevmiyorum . Okulu arkadaşlarım yönünden seviyorum . En çok sevdiğim ders matematik ve fen . Matematik en kötü olduğum ders ama aynı zamanda en sevdiğim ders . Okul ortamım iyi , arkadaşlarım çok " şeklinde konuştu .

" GESKE AİLESİNİN ÇOCUKLARI TÜRÇEYİ ANA DİLLERİ GİBİ KONUŞUYOR "
TED Malatya Koleji Müdürü Nurettin Akarsu , okulu tanıtmak ve sosyal faaliyetlerde bulunmak üzere böyle bir sergiyi açtıklarını söyleyerek , " Geske ailesinin şuanda bizde 2 tane öğrencisi var . Birini de geçen yıl mezun ettik . Geske ailesinin 3 çocuğu da 4 yıldan beri bizde eğitim görmekteler . Onlarda bizim çocuklarımız . Tüm faaliyetlerimize katılıyorlar . Türkçe ' yi ana dilleri gibi konuşuyorlar . Bu bakımdan hiç bir sıkıntımız yok " dedi .