Ergenekon hastalarının uğrak yeri

Ergenekon terör örgütü davası sanıklarının da kaldığı Silivri Cezaevi'nin içine sağlık polikliniği açıldı.

Ergenekon hastalarının uğrak yeri
  Silivri Devlet Hastanesi bü ; nyesinde olan ve semt polikliniği gibi ç ; alışacak merkezde genel cerrahi , dâ ; hiliye ve ortopedi uzmanları gö ; rev yapmaya başladı . Bundan bö ; yle tutuklu ve hü ; kü ; mlü ; ler ilk olarak semt polikliniğinde kontrolden geç ; ecek .

Cezaevindeki sağlık işletmesine ait mevcut 32 yataklı servis de ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde faaliyete başlayacak . Polikliniğe ilerleyen dö ; nemlerde psikiyatri , gö ; z , kulak burun boğaz gibi farklı branşlarda hekimler de atanacak . Basit operasyonların da yapılabileceği merkezde birç ; ok mahkum dışarıya taşınmadan tedavi edilecek . Geç ; mişte birç ; ok Ergenekon sanığı , doktor ve altyapı yetersizliğinden dolayı cezaevinde ve Silivri Devlet Hastanesi ' nde yeterli sağlık hizmeti alamadıkları gerekç ; esiyle başka hastanelere sevk ediliyordu . GATA ve ü ; niversite hastanelerine sevk edilen sanıkların birç ; oğu da geri dö ; nmü ; yordu . Silivri Cezaevi ' nin toplam mahkum sayısı ise 11 bin civarında .

Yeni sağlık merkezinde hekimler , gelen hastayı ayakta tedavi edecek . Gerekli kan tahlili gibi tetkik ve incelemeler poliklinikte alınıp , Silivri Devlet Hastanesi ' ndeki laboratuvara gö ; nderilecek . Şu anda rö ; ntgeni bulunan merkezin altyapısı da gü ; ç ; lendirilecek . Basit operasyonlar yapılabilecek . Merkezin ileride aç ; ılacak yataklı servisiyle birç ; ok hasta yatırılarak tedavi edilecek . Hastalar durumu kö ; tü ; leşmesi halinde ö ; nce Silivri Devlet Hastanesi ' ne sonra da eğitim ve araştırma hastanelerine yö ; nlendirilecek .

POLİKLİNİĞE DOKTOR TAKVİYESİ YAPILDI

Ö ; zellikle son 8 ayda hem Silivri Devlet Hastanesi ' ne hem de yeni aç ; ılacak merkeze yapılan doktor ve altyapı yatırımı birç ; ok devlet hastanesini geç ; ti . Sadece son 6 ayda Silivri Devlet Hastanesi ' nin doktor kadrosu birkaç ; kat artarak 60 ' a ulaştı . Psikiyatri dalında bile birç ; ok hastanede uzman hekim bulunmazken , Silivri ' ye 2 uzman hekim atandı . Ü ; ç ; ü ; ncü ; uzman hekim de ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde gö ; reve başlayacak . Bir psikiyatri hekimin de cezaevinde gö ; revlendirilmesi planlanıyor . Bunun yanında kalp-damar cerrahisi , kardiyoloji , beyin cerrahisi , nö ; roloji gibi spesifik bö ; lü ; mlerle ilgili doktorlar da gö ; rev yapıyor . Hastaneye geç ; tiğimiz hafta giden eski 1 . Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ç ; etin Doğan ' ın kalp ve bel rahatsızlığı iç ; in kardiyoloji ve beyin cerrahi uzmanları hazır bulunmuş , bö ; ylece Doğan , başka hastaneye sevk edilmemişti . Ö ; nceki dö ; nemde ise Ergenekon davası sanıklarından Şener Eruygur , Hurşit Tolon , Levent Ersö ; z , Hasan Atilla Uğur ve Arif Doğan gibi isimler GATA ' ya sevk edilmişti .