İsviçre'de, Türkiye'nin Adını Başarıyla Temsil Eden Asa'ya, Kuşadası'ndan Özel Davet Geldi

İsviçre'de gerçekleştirilen, Aara-Masters U-11 turnuvasında, Türkiye'yi temsil ederek, göğsümüzü kabartan Anadolu Spor Akademisi (ASA), 01-04 Nisan tarihlerinde 1

İsviçre'de gerçekleştirilen, Aara-Masters U-11 turnuvasında, Türkiye'yi temsil ederek, göğsümüzü kabartan Anadolu Spor Akademisi (ASA), 01-04 Nisan tarihlerinde 1. Uluslararası Kuşadası Kupası'nda boy gösterecek.
Ay-yıldızlı bayrağımızı İsviçre'de gururla dalgalandırarak, 26 ülke arasında 11, olan ASA bu yıl ilki düzenlenecek olan 1. Uluslararası Kuşadası Kupası'nda gidecek. Kuşadası'nda oynayacak futbol takımını ASA Erzurum'dan seçecek. Seçmeler ise cumartesi ve pazar günleri saat 10.00'da Atatürk Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılacak. Romanya Milli Takımı'nın ve Galatasaray Kulübü'nün efsanevi futbolcusu Gheorghe Hagi, Romanya'daki futbol okulu Academia De Fotbal, Porto Chelsea gibi ünlü takımların katılacağı turnuvaya boy gösterecek ASA, Erzurum'da amatör kluüplerde top koşturan lisanslı 1997 doğumlu minikleri götürecek. Seçmelere kendine güvenen 1997-1998-1999 ve 2000 doğumlu olup lisansı bulunan bütün genç futbolcular katılabilecek.
İsviçre'de aldığı başarılarla tüm dünyanın dikkatini üzerinde toplayan ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'in taktirini kazanan Anadolu Spor Akademisi'ne, Kuşaadası'ndan gelen özel davet Erzurum'da heyecan uyandırırken, ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, "Turnuvaya az bir vakit var ama seçilecek oyuncularımızın turnuvada fırtına estireceğine inanıyorum" dedi.
DADAŞLAR YILDIZLARA KAFA TUTACAK
1997 doğumlu miniklerin oynacağı turnuvaya, Hollanda'dan PSV Eindhoven, Almanya'dan TSV Kleinburgwedel, Portekiz'den Porto, İngiltere'den Midd, Chelsea, Berlin BJK Futbol Akademisi, Nijerya Beşiktaş Futbol Akademisi, Azarbaycan'dan Gebele, Türkiye'den Fenerbahçe, Bursaspor, İzmirspor, Çanakkale Dardanelspor, Samsunspor, Nazilli Belediyespor, Manisa Turgutluspor Ankaragücü, Buca Genç Futbol Akademisi ve Altayspor katılacak.
ASA Genel Koordinatörü Şimşek, geçtiğimiz yıl hazırlanan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin umudu haline gelen "Anadolu Spor Akademisi" projesinin hayata geçmeden meyvelerinin toplandığına dikkat çekerek, yakında önemli çalışmalara imza atacaklarının da müjdesini verdi. Kuşadası'nda Erzurum'un adını duyurmak ve ünlü takımlara kafa tutacak genleri seçmek için kendine güvenenleri cumartesi ve pazar günü Atatürk Üniversitesi Spor Salonu'na beklediklerini belirten Şimşek şöyle devam etti; "Yakında önemli bir çalışmaya imza atacağız. Şuanda görüşmelerimiz devam ediyor. İsviçre'de nasıl Türkiye'nin adını gururla temsil ettiyse üzerinde durduğumuz çalışmayla aynı gururu yeniden yaşayacağız. Şimdi Kuşadası'na gidecek takımı seçmemiz gerekiyor. Erzurum'dan karma olarak seçilecek takım 1997 doğumlu miniklerden oluşacak. 01-04 nisan tarihlerinde Kuşadası'nda düzenlenecek olan turnuvaya elit ketagorisinde 24 takım katılacak."