Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar serbest

Belçika'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda tutuklanan ve aralarında örgütün lider kadrosundan Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 6 kişi için şartlı tahliye kararı verilmesinin ardından akşam saatlerinde tutuklular cezaevinden çıktı

Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar serbest
Belçika'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda tutuklanan ve aralarında örgütün lider kadrosundan Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 6 kişi için şartlı tahliye kararı verilmesinin ardından akşam saatlerinde tutuklular cezaevinden çıktı.
Brüksel Temyiz Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda, Brüksel merkezindeki Vorst Cezaevi'nde tutulan Remzi Kartal, Zübeyir Aydar, Abdulselam Mustafa, Zeyni Şimşek, Ali Hakim ve Bezari Adıgüzel serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Kartal ve beraberindekiler, cezaevi önünde avukatları ve terör örgütü sempatizanları tarafından zılgıtlar ve çiçeklerle karşılandı.
Remzi Kartal, operasyonun Türkiye'nin siparişi olduğunu ve serbest kalmalarının öne sürülen dosyanın boş olduğunu gösterdiğini ileri sürdü. Zübeyir Aydar ise, güvenlik operasyonlarıyla bu sorunun Türkiye'de de Avrupa'da da çözülemeyeceğini savundu.