Türk Büro-sen Maliye Bakanı Şimşek'i Faks Yağmuruna Tuttu

Türk Büro-Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini istedi.

Türk Büro-sen Maliye Bakanı Şimşek'i Faks Yağmuruna Tuttu
Grup, basın açıklamasının ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e faks çekti.
İzmir-2 Caddesi üzerindeki postane önünde yapılan basın açıklamasına Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, konfederasyona bağlı sendikaların genel merkez yönetim kurulu üyeleri, Ankara Şube Başkanları ve Maliye çalışanı üyeler katıldı. Grup adına basın açıklamasını yapan Türk Büro-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Metin Durak, Türkiye'nin güvenilir kurumlarının başında gelen, siyasetin fazla etkileyemediği Maliye Bakanlığı'nın maalesef son 5-6 yıl içinde güvenilirliğini kaybettiğini ve siyasetin elinde oyuncak haline geldiğini savundu. Aynı bakanlığa bağlı Maliye Bakanlığı ile Defterdarlık çalışanlarının bölünme sonrası iki ayrı kurum çalışanı, iki ayrı özlük ve mali haklara sahip duruma düştüklerini belirten Durak, "Tüm bunlar yetmemiş gibi çalışanlar arasında aynı işi yapmalarına rağmen ücret adaletsizliği her geçen gün artmaktadır. Mum dibine ışık vermemektedir. Bütün kurumlara VHKİ kadroları sınavsız verilirken, Maliye çalışanları sınava tabi tutulmaktadırlar. Uzmanlık sınavlarında kısıtlı sayıda da olsa başarılı olanların uzmanlık atamaları yapılmış, mali hakları az da olsa düzeltilmiştir. Ancak, aynı işi yapan, aynı birimde, aynı bakanlık ve başkanlıkta çalışanlar arasında eşit işe eşit ücret uygulaması bir türlü gerçekleştirilememiştir" dedi.

Sendika olarak Maliye Bakanlığı'ndan taleplerini anlatan Durak, taleplerinin yerine gelmemesi ve Maliye çalışanlarının sorunlarının giderilmemesi halinde Türk Büro-Sen'in kamu çalışanlarının hakları için meydanları yığınlarla dolduracağını söyledi.
Yapılan basın açıklamasının ardından postaneye girilerek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gönderilmek üzere hazırlanan yüzlerce dilekçe faks çekildi. Eylem, "Türkiye Kamu-Sen" ve "Eşit işe eşit ücret istiyoruz" sloganlarıyla son buldu.