Çanakkale Deniz Zaferinin 95. Yıldönümü Sungurlu'da Kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü Çorum'un Sungurlu ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar, Sungurlu Lisesi tarafından düzenlenen programla devam etti.
Sungurlu Lisesi'nde yapılan programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan tarih öğretmeni Osman Poyraz, tarihin toplumların hafızası olduğunu, hafızasını kaybeden kişi nasıl kimliğini unutursa, bu durumun devlet ve milletler için de geçerli olduğuna işaret etti.
Kahramanlık destanı Çanakkale Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran ruhu 95. yıldönümünde yeniden anlamak gerektiğini kaydeden Poyraz, "Tarihin akışına yön veren, dünya ölçeğinde sonuçlar doğuran ve esaret altındaki milletlere bağımsızlık meşalesi olan Çanakkale Zaferi'ni var eden ruh, milletimiz ve insanlık için büyük bir mirastır. İstiklalin devamını sağlamak kararlılığı yanında, istikbalin ufkunu çizme iradesi açısından kilometre taşı olan bu mirasa sahip çıkmak gerek devlet, gerekse millet için milli bir
sorumluluktur. Bu sorumluğun gereğini Türkiye Cumhuriyeti'ni ekonomi, hukuk, insan hakları, kültür ve sanat başta olmak üzere her alanda ilerleterek yerine getirebiliriz" dedi.
Çanakkale ruhunun Kurtuluş Savaşı açısından da önsöz, okul ve talimgah olduğunu belirten Poyraz, "Bu milletin yüz binlerce ferdinin şehitlik mertebesiyle ödüllenmesine de vesile olan Çanakkale Harbi, esasen Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasına da zemin olmuştur. Bu millet, Çanakkale Savaşı'ndaki acıyı, onuru, milli haysiyeti ve zaferi, kültürünün doğal verileriyle, türküleriyle, ağıtlarıyla, şiirleriyle her dem yaşar hale getirmiştir. Bu zaferin mimarları, yediden yetmişe koca bir millettir"
şeklinde konuştu.
Kaymakam Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Belediye Başkan Vekili Veysel Dorukoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ve şehit ailelerinin katıldığı program "Zaferin Türküsü" adlı gösterinin ardından sona erdi.