İstiklal Marşı'nın Kabulünün 89. Yılı Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinliği

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği çeşitli aktivitelerle dün gün boyunca devam etti.

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 89. Yılı Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinliği
Yatılı ilköğretim Bölge Okulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Şefik Aygöl, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Vehbi Şahbaz, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, okul müdürleri, daire amirleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserleri anlatıldı. Ardından Mehmet Akif Ersoy'a ait, "Ey yolcu", "Çanakkale şehitleri" ve "Eğilmeyen insan" adlı yazısı okundu. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını yazma serüveni tiyatro sunumunun ardından yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü gelen yarışmacılar şiirlerini okudu. Yarışmada dereceye girenlerin öğrenciler ödüllerini Kaymakam Şefik Aygöl, Garnizon komutanı Personel Yüzbaşı Vehbi Şahbaz ve Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Demirdil verdi. Akçakale ilçesindeki etkinlik gün boyu devam etti ve öğrencilere ödül verilmesinin ardından program sona erdi.