Tekel Binası Yıkılacak, Kayhan'daki Tarihi Eserler Ortaya Çıkacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeni Cumhuriyet Caddesi'ndeki Tekel binasının yıkılarak burasının meydan olarak kullanılacağını söyledi

Tekel Binası Yıkılacak, Kayhan'daki Tarihi Eserler Ortaya Çıkacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeni Cumhuriyet Caddesi'ndeki Tekel binasının yıkılarak burasının meydan olarak kullanılacağını söyledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Ankara'da görüştüğünü söyleyen Recep Altepe, "Adli Tıp Kurumu'na yer göstereceğiz. Tekel binasının yıkılmasıyla bölgedeki tarihi eserler ortaya çıkacak" dedi.
Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde üyelere bilgi verdi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Bursa'yı iyi bildiğini ve durumu kendisine anlattığını ifade eden Recep Altepe, "Bakan da adli tıp kurumuna yer bulmamızı istedi. Adli Tıp Kurumu'nu taşıyacağız. Bu yıl içinde kısa zamanda bu binayı yıkmayı planlıyoruz. Bölgede başta Eskişehir Han, Davutpaşa ve Kayıhan hamamı da restore ediliyor. Tarihi eserlerin elden geçirilmesiyle kent merkezinde güzel bir bölge oluşacak" dedi.
Başkan Recep Altepe, Gökdere ile Cumhuriyet Caddesi arasında çalışacak nostaljik tramvay için de son kararı vereceklerini, hangi tramvayın getirileceğine karar vereceklerini ifade ederek, "Yakın zamanda Cumhuriyet Caddesi'nde tramvay hizmete başlayacak" diye konuştu.
Başkan Altepe, Acemler'de mezarlıklar kompleksi inşaatının da bitme aşamasına geldiğini, Emirsultan'daki yetersiz durumdaki tesislerle gasilhaneyi Buski binasının yanındaki yeni yerine taşıyacaklarını, Emirsultan'daki yere de bir hayırseverin sağlık ocağı ve aşevi yapacağını bildirdi.