Eşme'de İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Etkinlikleri

Uşak'ın Eşme İlçesi'nde İstiklal Marşı'nın, kabul edilmesinin 89. yıl dönümü Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Eşme'de İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Etkinlikleri
Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına İlçe Kaymakamı Selami Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Mahir Sağlık, Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Yetim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Şentürk, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda İstiklal Marşı'nı güzel ekoma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken oratoryo gösterisi, milli şiar Mehmet Akif'in hayatı ve İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin öyküsü anlatıldı.
Anma programında konuşan İlçe Kaymakamı Selami Kaya şunları söyledi; "İstiklal Marşı milletimizin İstiklal Savaşı'nda göstermiş olduğu kahramanlığın bir ifadesidir. İstiklal Marşı milli mücadelede halkımıza moral kaynağı olmuştur. İstiklal Şairi Mehmet Akif İstiklal Marşı'nı Safahat adlı eserine koymayıp, Türk milletine armağan etmiştir.
Açılış konuşmalarının arından program Eşme Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve " İstiklal Dede " adlı tiyatro ile devam etti.