Afyonkarahisar'da Vergi Haftası Etkinlikleri

21

Afyonkarahisar'da Vergi Haftası Etkinlikleri
21. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan ve daire müdürleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'i ziyaret etti.
Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Gelir Vergi Dairesi Başkanlığı'nın kayıt dışı ekonomi ile mücadele ettiğini belirterek, "Başkanlık, kurumlarla işbirliği yapmak suretiyle kayıt dışı ekonomiyi önleme çabaları içindedir. Kayıt dışı istihdamı da bu anlamda gündeme getirmek lazım. Sektör temsilcilerinin de bu yönde faydalanmak yönünde çabalar var. Aslı olan, halkı kayıt dışı ekonomi konusunda bilinçlendirmek. Bu eğitim çalışmaları, seminerler de devam ediyor. Bu çalışmalar sona erdiğinde kayıt dışının azalacağını düşünüyorum" dedi. Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi için para hareketliliğinin izlendiğini ifade eden Defterdar Ceylan, "Dünyanın gelişmiş ülkelerinde artık para hareketleri denetleniyor. Halbuki bizim ülkemizde mal hareketleri izleniyor. Mal hareketlerini izlerken, malı tespit edebilirsek verimli olabiliyoruz. O yüzden şu anda kredi kartına yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. 5 bin liraya kadar yapılan ödemeler bankadan yapılacak. Bu çabalar sonuçlandığında kayıt dışı ekonomi, en azından dünyadaki seviyeye çekilecektir" şeklinde konuştu.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise kayıt dışı ekonominin önemli ölçüde azalması gerektiğine dikkat çekti. Serteser, "Kayıt dışı ekonominin önemli ölçüde azalması gerekiyor. Kayıt dışı oranı ne kadar yüksekse vergisini veren kişiler o kadar mağdur oluyorlar. Dolayısıyla sizlerin çalışmalarınızla umarım kayıt dışı oranları oldukça düşer. Vergi tahsili oranları daha yükselir. Temennilere de daha çabuk ulaşırız. Bu konuda tüm Defterdarlık ve Maliye Bakanlığı çalışanlarını kutluyorum" dedi.