Protokol ve korumalar YÖK Başkanı'na yetişmeye çalıştı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep Üniversitesi'nde 'Kampüste Bisikletli Yaşam Projesi'ni hayata geçirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep Üniversitesi Kampüsü'nde davul zurna eşliğinde karşılandı. Burada 'Kampüste Bisikletli Yaşam Projesi'ni hayata geçiren YÖK Başkanı Özcan, ilk bisiklet denemesini kendisi yaptı. Bindiği ilk bisikletin tekerleklerinde hava olmadığını söyleyen Özcan, başka bir bisiklet istedi. İkinci bisikletin de havasının olmadığını belirten Özcan, üçüncü bisikletin havalarını kontrol ettikten sonra bindi. Bir anda hızlanan YÖK Başkanı'na yetişmek için protokol üyeleri ve korumalar koşmaya başladı. Protokol üyelerini ve korumaları peşinden koşturdu. Bisiklet bulamayan korumalar, koşarak Özcan'a yetişmeye çalıştı.  YÖK Başkanı'na yetişemeyeceğini anlayan Gaziantep AK Parti milletvekilleri bisiklete binerek pedal çevirdi. Kampüste gözden kaybolan Özcan, kısa süre sonra geri dönerek ikinci açılışın yerini sordu. Açılış yapılacak binaya kadar pedal çeviren YÖK Başkanı'nı takip etmek isteyen bir basın mensubu, bindiği araçtan düştü. Basın mensubu kazayı yara almadan atlattı. Özcan'ı daha sonra araçla takip eden Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, açılış için bisikletten inen YÖK Başkanı'na, "Çok
iyi bir sürücüsünüz. Gazeteciler nasıl bir başlık atacak gerçekten çok merak ediyorum" dedi. Bunun üzerine Özcan, "Onlardan daha iyi başlık bulacak kimse yok" cevabını verdi.

Daha sonra Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü yeni hizmet binası ve BESYO yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Protokol ve korumalar YÖK Başkanı'na yetişmeye çalıştı
Protokol ve korumalar YÖK Başkanı'na yetişmeye çalıştı