Chp Milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum Adliyesi Önünde Basın Açıklaması Yaptı

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum'da tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ilhan Cihaner'i ziyaret etti, adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nde Başsavcı Cihaner'i ziyaretinin ardından Erzurum Adliyesi'ne gelen CHP Milletvekili Ahmet Ersin, CHP Milletvekilleri Erol Tınaztepe ve Malik Ejder Özdemir ile birlikte yargı depreminin yaşandığı Erzurum'da araştırma yapmak üzere geldiklerini söyledi.

RAPOR HAZIRLAYACAKLAR
Erzurum-Erzincan hattında hukuk skandalı yaşandığını ifade eden CHP Milletvekili Ersin, Erzurum'da askeri cezaevinde tutuklu bulunan Eskişehir Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu ve istihbarat şube görevlisi subayları ziyaret edeceğini bildirdi.
Erzurum programının ardından Erzincan'a geçeceğini kaydeden Ersin, buradaki görüşmelerinin ardından konuyla ilgili olarak hazırlayacakları raporu genel merkeze sunacaklarını ifade etti.

BAŞSAVCI CİHANER'İN MORALİ İYİ
Cezaevinde ziyaret ettiği başsavcı İlhan Cihaner'in moralinin ve sağlığının iyi olduğunu anlatan Ersin, "Yapılan uygulamanın hukuka aykırı olduğu açıktır. Başsavcı Cihaner'in cemaatlere yönelik başlattığı soruşturma bugün Ergenekon ile birleştirilmeye çalışılmaktadır. Bu iktidarın yandaş yargı oluşturma çalışmasının bir parçasıdır" diye konuştu.

ÖZEL YETKİ SONSUZ YETKİ DEĞİLDİR
Özel yetkili savcının sonsuz yetkili olmadığını belirten Ahmet Ersin, "Onların da uyması gereken kurallar var. Hukuk dışı davranmaya hakları yoktur'' şeklinde konuştu ve, "Yapılan uygulamada özel yetkili savcı hukuku çiğneyerek yetkisini aşmıştır" iddiasında bulundu.