Uyuşturucu Tacirlerinin 'Polis Sireni' Taktiği Polise Takıldı

Atatürk Havalimanı'nda şüpheli hareketleri nedeniyle durdurulan yolcunun bagajında yapılan aramada kıyma makinesinin içine zula yapılmış 2 kilo 450 gram kokain maddesi ele geçirildi

Atatürk Havalimanı'nda şüpheli hareketleri nedeniyle durdurulan yolcunun bagajında yapılan aramada kıyma makinesinin içine zula yapılmış 2 kilo 450 gram kokain maddesi ele geçirildi. Yakalanan şüpheli ile alıcıların buluşmak için polis sireni taktiği kullanması polis memurlarını bile şaşırttı.
Atatürk Havalimanı'nda görevli profil takip uzmanları, Brezilya'dan gelen bir yolcunun şüpheli hareketler sergilemesi üzerine durdurarak bagajında arama yaptı. Mahmut G. isimli yolcunun bagajını açan ekipler, özenle sarılmış kıyma makinesi ile karşılaştı. Detaylı aramadan geçirilen kıyma makinesinin içerisinde zula edilmiş 2 kilo 450 gram kokain maddesi ele geçirildi. Bunun üzerine uyuşturucu taciri zanlı gözaltına alındı.
Burada ön ifadesi alınan uyuşturucu taciri şahıs, alıcıları tanımadığını ve bir otelin önünde buluşacaklarını söyledi. Polisin 'verilen adreste nasıl buluşacaktınız' sorusu üzerine zanlı 'gelecek olan bir otomobil polis sireni çalınca yanaşacaktım' şeklinde ifade vermesi üzerine polis harekete geçti. Şüpheliyi kontrollü şekilde takip altına alan narkotik ekipleri, zanlının alıcılarla buluşmasını sağladı. Polis, verilen adreste ve belirtilen saatte buluşma için otel önünde önlem aldı. Uyuşturucu tacirinin
sireni çalarak gelen otomobil ile buluşacağı sırada operasyon başlatıldı. Operasyonda lüks bir otomobil içerisinde gelen Murat M. ile Ayhan Ö. suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheli bugün Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.