Öğrenciler spor müsabakalarıyla dostluklarını pekiştirecek

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okullar arası spor müsabakalarında öğrenciler dostluklarını pekiştirecek. 2010-2011 yılı oku

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okullar arası spor müsabakalarında öğrenciler dostluklarını pekiştirecek. 2010-2011 yılı okullar arası spor müsabakalarında il genelinde 800 takım farklı branşlarda mücadele edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kadir Has Kongre Merkezi'nde müsabakaların kuralarını çekti. Öğrencilerin spor yaparak dostluklarını pekiştireceklerini kaydeden Ayata, öğretmenlerden öğrencilere kazanma hırsından çok dostluk duygusunu aşılamalarını istedi. Gençliğin karşı karşıya olduğu tehlikelerden sosyal faaliyetlerle uzak tutulabileceğine dikkat çeken Ayata, her yıl futboldan basketbola kadar birçok alanda gerçekleştirilen spor müsabakalarıyla öğrencilere hem sporu sevdirdiklerini hem de tehlikelerden korumaya çalıştıklarını söyledi. Daha sağlıklı ve topluma, ülkeye faydalı bireyler yetişmesi için eğitim kurumlarının üzerine büyük görevler düştüğünü kaydeden Ayata, "Okullar sadece çocukların sabahtan akşama kadar kalıp teorik olarak bilgi edindikleri mekanlar değildir. Eğitim kurumlarının çocukların sosyal yaşamına yönelikte çalışmalar gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu sayede geleceğe daha güvenle bakan bir toplum oluşturabiliriz. Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bunun çabası içerisindeyiz. Uyguladığımız projelerle çocukların sadece bugününü değil yarınını da düşünüyoruz." dedi.