Yenimahalle'de zabıta bozuk gıdaya geçit vermedi

Yenimahalle Belediyesi, vatandaşın sağlığını hiçe sayarak gıda üretimi yapanlar ve satanlara karşı mücadele başlattı.

Ruhsatı olmayan mekanlarda yap

Yenimahalle Belediyesi, vatandaşın sağlığını hiçe sayarak gıda üretimi yapanlar ve satanlara karşı mücadele başlattı.

Ruhsatı olmayan mekanlarda yapılan gıda üretim ve ticaretine geçit vermeyen zabıta ekipleri, yaptıkları son baskında, koliler içinde bekletilen 60 kilo salam ve sucuğa el koydu. Olay yerine giden Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, son kullanma tarihi geçmiş ve küflenmiş gıdalarla ilgili tutanak tutarak, durumu İl Tarım Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Demetevler Mahallesi 2. Cadde üzerinde bulunan bir mekanda bulunan bayatlamış ve küflenmiş sucuklar ile salamların iade mal olduğunu belirten depo sahipleri ise kendilerini savundu. Sucuk toptancısı olduklarını belirten depo sahipleri, marketler ve bakkallardan geri iade edilen ürünleri kısa süreliğine depoda tuttuklarını söylerken, tezgah üzerinde duran yeni tarihli boş etiketler ise dikkat çekti.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, iade mal da olsa, bu tür gıdaların ruhsatsız ve izbe yerlerde durdurulmasının yasalara aykırı olduğunu mekan sahiplerine hatırlattı. Zabıta ekipleri, konuyla ilgili olarak yasal işlem başlatırken, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri de ele geçirilen sucuklara, imha etmek üzere el koydu.