'Kredi notunun yükselmemesinin sebebi biz değiliz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, bir ülkenin kredi notunun yükselmemesini anamuhalefet partisine bağlamanın ciddiyetten uzak bir anlayış olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Ali Babacan'ın, dün İstanbul'da Dış Ekonomik İlişkiler Genel Kurulu'ndaki (DEİK) konuşmasında ve sonrasında gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında ''CHP gelirse Türkiye'nin notunun düşeceğini'' yönünde yaptığı açıklamalara bir yanıt da CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'ten geldi.

Güneş, yazılı açıklamasında, ''AKP Hükümeti'nin savurganlık, yolsuzluk ve ihmalle çarçur ettiği paralara sahip çıkılsa CHP'nin vaatlerinin hepsine yeter de artar bile'' dedi. Güneş, şunları kaydetti:

'Başbakan Yardımcısı Babacan DEİK Genel Kurulunda görüşlerini açıklarken, Türkiye'nin kredi notunun yükselmemesinden CHP'yi sorumlu tutmuş. Bununla da yetinmeyip 'piyasaların CHP'yi ciddiye almadığını, çünkü CHP'nin finans kaynağı belli olmayan vaatlerine rağmen faizlerin fırlayıp gitmediğini' belirtmiş. Sayın Babacan, bunları söylerken bu iki cümlenin birbiriyle nasıl çeliştiğinin farkına bile varmamış. Önemli olan lafı söyleyip geçmek diye düşünmüş olacak ki, ağzından çıkanı kulağı duymamış ve çelişkiye aldırmadan konuşmuş. Başbakan yardımcısının söylediğine göre, piyasalar CHP'yi ciddiye almıyorsa kredi kuruluşları nasıl CHP'yi bu kadar ciddiye alıyor? Bu sorumuzun yanıtını istiyoruz. Yok, aksi geçerliyse piyasalar kredi kuruluşlarını mı ciddiye almıyor? Yani tam bir komedi söz konusu. Kuşkusuz bir ülkenin kredi notunun yükselmemesini anamuhalefet partisine bağlamak ciddiyetten çok uzak bir yaklaşımdır. Bu olsa olsa zamanını şaşırmış bir Nisan şakası olabilir. Öte yandan, faizlerin fırlamaması da CHP'nin vaatlerinin piyasalarda sıkıntı yaratmadığını, hatta CHP'ye güven duyulduğunu göstermektedir.''

''Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, CHP'nin vaatlerinin finansman kaynakları ayrıntısıyla hesaplanmıştır. Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu bunu konuşmalarında defalarca açıklamıştır. Sayın Başbakan Yardımcısı Babacan ve AKP yöneticileri çok iyi bilsin ki, AKP hükümetinin savurganlık, yolsuzluk ve ihmalle çarçur ettiği paralara sahip çıkılsa CHP'nin vaatlerinin hepsine yeter de artar bile''diyen Güneş, Başbakan Yardımcısını dikkatli ve sorumlu açıklamalar yapmaya çağırdı.



Kaynak: Akşam