Göçen: Kırşehir'in projeler hazırlaması gerekiyor

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir'in Avrupa Birliği, KOSGEB, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Dünya Bankası'na proje hazır

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir'in Avrupa Birliği, KOSGEB, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Dünya Bankası'na proje hazırlamada aktif olması gerektiğini kaydetti.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir'in Ahiler Kalkınma Ajansı'na 28 proje sunduğunu ve bu rakamın diğer illere oranla düşük olduğunu söyledi. Başkan Göçen, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın 2010 yılı Küçük Ölçekli Altyapı, Tarıma Dayalı Sanayi ve Korsal Kalkınma'ya dönük hazırlanacak iyi projelere destek vermek için çağrıda bulunduğunu hatırlattı. Gçen, çağrıya Kırıkkale'den 82, Nevşehir'den 57, Niğde'den 40, Aksaray'dan 32 ve Kırşehir'in 28 proje ile cevap verdiğini belirterek, Kırşehir'in proje sayısı yönüyle en geride olmasının dikkat çekici ve üzüntü verici olduğunu aktardı.

Başkan Göçen, Kırşehir'de kamu, kurum, kuruluş, özel ve tüzel şirketler, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve işletmelerin Avrupa Birliği, Dünya Bankası, Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOSGEB'e proje hazırlamada geri kalmaması gerektiğini belirtti. Kırşehir'in acilen proje yarışına girmesi ve bütçelerden faydalanması gerektiğini kaydeden Göçen, şunları dile getirdi: "Bu konu önemli ve biz oda olarak gerekli alt yapı hazırlıklarını başlattık. AB, AHİ-KA ve KOSGEB ofislerimizi aktif hale getirdik. Burada görev yapan arkadaşlarımız konularında uzman ve her istekliye gerekli bilgi ve belge akışını sağlayacaklar. İşletmelerin, sivil toplum kuruluşlarının, kamu-kurum ve kuruluşlarının bu konuya hassasiyet göstermesini ve başta Sayın Valimiz M. Ufuk Erden olmak üzere Belediye Başkanı'mız Sayın Yaşar Bahçeci, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın projelerle ilgili başlattığımız bu atağa destek vermelerini istiyoruz."