"Toplumsal sorumsuzlukların altında eğitimsizlik yatıyor"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, bugün ülkede yaşanan toplumsal sorumsuzlukların altında eğitimsizliğin yattığını söyledi.

Şahin

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, bugün ülkede yaşanan toplumsal sorumsuzlukların altında eğitimsizliğin yattığını söyledi.

Şahin, Gaziantep'te Güney Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu tarafından kardeş okul Fevzipaşa Yatılı Bölge Okulu öğrencileri için düzenlenen kahvaltıda yaptığı açıklamada, eğitim ve aile kavramları hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Şahin, eğitim ve ailenin çok iki kıymetli birer müesses olduğunu ifade ederek, "Toplumsal sorunlarımıza baktığımız zaman da, toplumsal kalkınma hedeflerimizde de eğitimsizlik yatıyor. Bunların her ikisine de ancak eğitimle ulaşabiliriz" dedi.

Medeniyetler incelendiği zaman uygar ve yükselen milletlerin başarısının altında eğitim ve aile kavramlarının yattığını, başarısız milletlerde ise eğitimsizliğin yattığını vurgulayan Fatma Şahin, bu olumsuzlukları aşacak olan kurumların ise aile ve eğitim kurumlarının olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) verdiği bilgiler doğrultusunda 1990'lı yıllarda yılda 25 bin aile boşanırken 2000'li yıllarda yılda 50 bin aile boşandığını dile getiren Şahin, bu rakamın 2010 yılında 110 bin aileye çıktığını kaydetti. "Bizim hemen zaman kaybetmeden aile ve kurumlar olarak iş birliği içinde olmamız gerekiyor" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün eğer töre ve namus cinayetlerinden bahsediyorsak, bugün sokak çocuklarından bahsediyorsak hepsinin arkasında toplumsal sorumluluk yatıyor. Parçalanmış ve sıkıntılı aileler geliyor. Eğitim sadece eğitimsizliklerin sorunu değildir. Eğitim sadece eğiticilerin de sorunu değildir. Eğitim bugün tüm toplumun sorunudur. Bunun da en önemlisi aile ve eğitim kurumlarıdır. Eğer bugün çocuğumuzu korumak istiyorsak, toplumu da korumamız gerekiyor."

Bir ailenin çocuğunu tek başına korumasının zor olduğunu ancak toplumsal olarak korunduğu zaman o çocuğun da korunacağını ifade eden Fatma Şahin, "Bu olay tıpkı bir havuzdaki balığı korumak gibidir. Eğer havuzun içindeki bir balığı korumak istiyorsak o havuzun içindeki suyu korumamız gerekiyor." dedi.