Sendikalardan işçi sağlığı ve iş güvenliği yönetmeliklerine tepki

Adana'da bir araya gelen sendika temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği'ne ilişkin yönetmelik

Adana'da bir araya gelen sendika temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği'ne ilişkin yönetmeliklere karşı çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Adana Bölge Müdürlüğü binası önünde düzenlenen eyleme TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TÜRKİYE KAMU-SEN, TTB ve TMMOB üyeleri destek verdi.

Kurumlar adına basın açıklaması yapan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Rıza Mete, söz konusu yönetmeliklere göre işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmet sunumu ve eğitim hizmetlerinin taşerona devredildiğini söyledi.

İş yasasında taşeronluğun, özel düzenlemesi bulunduğuna işaret eden Mete, uygulamanın işçi haklarının kısıtlanmasından işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmamasına kadar birçok sakıncayı barındırdığına işaret etti. Mete, "İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nün taşeronlaştırmanın düzenleyicisi ve destekleyicisi olması doğru değildir." dedi.