Saruhanlı Kaymakamı Otcu, dilencilerle mücadele için ilgili birimleri uyardı

Manisa'nın Saruhanlı Kaymakamlığı, halkın manevi duygularını istismar eden dilencilere karşı ilgili birimlerin daha etkili olup gerekli denetimlerini

Manisa'nın Saruhanlı Kaymakamlığı, halkın manevi duygularını istismar eden dilencilere karşı ilgili birimlerin daha etkili olup gerekli denetimlerini yapmasını istedi.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu tarafından yapılan açıklamada, özetle şöyle denildi: ''Son zamanlarda Saruhanlı genelinde dilencilik yapan kişilerin sayısında belirgin bir artış görülmektedir. Bazılarının, özellikle çocuklarını kullanarak vatandaşlarımızın duygularını istismar ettiği, bu kişilere yetkili birimler tarafından herhangi bir yasal işlem yapılmadığı anlaşılmaktadır. Saruhanlı merkez ve 13 belde belediyesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı, dilencilerle ilgili mevzuat çerçevesinde daha etkin mücadele etmelidir. Dilencilik faaliyetinin icrasına göz yumulması, bir yandan hayırsever vatandaşlarımızın duygularının istismarına, bir yandan da devletimizin imajının ve itibarının zedelenmesine yol açmaktadır."