Aziz Yıldırım müsteki sıfatıyla ifade verecek

"Sahte çürük raporu" soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve dizi oyuncusu Sinan Çalışkanoğlu müşteki sıfatıyla ifade verecek.

"Sahte çürük raporu" soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve dizi oyuncusu Sinan Çalışkanoğlu müşteki sıfatıyla ifade verecek. "Sahte çürük raporu" soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün yapılacak.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklarından hakim albay Ahmet Zeki Üçok ile Murat Tugay Tepe cezaevinden getirildi.

Mahkeme heyeti 1 Ekim 2010 tarihinde görülen ilk duruşmada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 25 müştekinin bu duruşmada yeniden hazır edilmelerini istemişti.

Aziz Yıldırım Öz'ü ziyaret etti

Davanın müştekilerinden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile dizi oyuncusu Sinan Çalışkanoğlu Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Geçtiğimiz günlerde Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ile birlikte işkembeci açılışına katılan Yıldırım, adliyeye gelir gelmez Öz’ü ziyaret etti. Savcı Öz’ü odasında ziyaret eden Yıldırım’a mahkemede ‘şikayetçi olup olmadığı’ sorulacak.

İddianameden...

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklardan hakim albay Ahmet Zeki Üçok'un "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan 2 ile 6, "4 kez nitelikli yağma" suçundan 20 ile 30, "54 kez nitelikli dolandırıcılık" suçundan 102 ile 357 ve "kamu görevini kötüye kullanma" suçundan 5 ile 10 yıl olmak üzere toplam 129 ila 403 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

"Suç örgütü kurduğu" iddia edilen tutuklu sanık Murat Tugay Tepe için de Albay Üçok ile aynı suçlardan ve "fuhuş için aracılık ve yer temin etme" suçundan da toplam 134 ila 413 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.İddianamede, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dizi film oyuncusu Engin Akyürek ve film yapımcısı İsmail Kılıçarslan'ın da bulunduğu 61 müşteki yer alıyor.

Sanıklar, 60 eylemden sorumlu tutuluyor.