18 Yılda Tamamlanan Kültür Merkezinde İle Oyun Sahnelendi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 18 yılda tamamlanan ve dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Kültür Merkezi, gece Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun "Hacıyatmaz" oyunuyla ilk faaliyetine başladı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 18 yılda tamamlanan ve dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Kültür Merkezi, gece Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun "Hacıyatmaz" oyunuyla ilk faaliyetine başladı.
Ahlat Kültür Merkezi tiyatro salonunda sahnelenen oyunu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mahmut Doğru, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve çok sayıda vatandaş izledi. Kültür Merkezi'nde tiyatro oyununu ilgiyle izleyen vatandaşlar ise oyuncuları alkış yağmuruna tuttular. Tiyatro gösterisi sonunda bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Kültür Merkezi'nin açılışıyla Ahlat'ın tarihi süreçteki kimliğine yeniden kavuşmasını hep beraber
yaşadıklarını ifade etti.
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Oklun Gülşen, yeni açılmış olan kültür merkezinde Ahlatlı sanatseverlere buluştukları için mutlu olduklarını ve çok güzel bir sanat merkezi inşa edildiğine değinerek, "Oyunumuz Hacıyatmaz, Cevat Fethi Başbut'un 1960'lı yıllarda ele aldığı bir eserdir. Aradan 50 yıl geçmesine rağmen ilk defa açılış oyunu olarak sahneledik. Oyunu sahnelediğimiz çok yerde ilgi ve sempati topladık" dedi.
Tiyatro ile ilk defa tanışan vatandaşlar ise çok memnun kaldıkları, oyunu beğendiklerini ifade ederek, 18 yıl aradan sonra faaliyete sokulan merkez için başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.