Ali Dağı'ndaki pist, 2012 Yelken Kanat Şampiyonası için genişletilecek

Kayseri Talas Belediyesi tarafından düzenlenecek 2012 Ali Dağı Avrupa Yelken Kanat Şampiyonası öncesi gelecek yıl gerçekleştirilecek test kupası ve ya

Kayseri Talas Belediyesi tarafından düzenlenecek 2012 Ali Dağı Avrupa Yelken Kanat Şampiyonası öncesi gelecek yıl gerçekleştirilecek test kupası ve yamaç paraşütü kupasının hazırlıkları başladı. Test kupası ve şampiyonaya 150 yarışmacının katılacak olmasından dolayı uçuş pistinin genişlemesi için çalışma yapılacak.

Ali Dağı'nda incelemelerde bulunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Her geçen yıl daha büyük organizasyonlarla Talas'ı ve Kayseri'yi tanıtıyoruz." dedi.

33 ülkeden 150 sporcunun yarışacağı şampiyonanın test kupası için Ali Dağı kalkış pistinde incelemelerde bulunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hava Sporları İl Temsilcisi Şemsettin Atasun, Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Ünal ve Talas Belediyespor yamaç paraşütü eğitmeni Âdem Hasgül, yapılacak çalışmalarla ilgili planlama yaptı.

Test kupası ve şampiyonaya 150 yarışmacının katılacak olmasından dolayı uçuş pistinin genişlemesi için çalışma yapılacağını belirten Başkan Yıldırım, Ali Dağı'nın artık yamaç paraşütü ve yelken kanatta marka haline geldiğini söyledi.

2012'deki Avrupa Yelken Kanat Şampiyonası öncesi saha, organizasyon ve tanıtım hazırlıkların başladığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Her yıl yeni çalışma alanlarına ihtiyaç duyuluyor. Çünkü bu sporla ilgili gelişmeler şehrimiz adına son derece sevindirici. 2004'ten bu yana Ali Dağı'nda altyapı çalışmaları memnuniyet verici. Bunun en önemli göstergesi, şehrimizde bu organizasyonların yapılabilirliğinin uluslararası komiteler tarafından onaylanmasıdır. Şehrimiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etme noktasında ekip olarak 2012 öncesi test kupasının hazırlıklarına başladık. Sahada çok çalışma olacağı görülüyor, çünkü aynı anda 150 pilotu ağırlayacağız. Yelken kanatların kapladığı alana bakıldığında çok geniş bir alanı işgal edeceği görülüyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Hemşehrilerimizden Ali Dağı'nın sahiplenilerek korunması konusunda yardım bekliyoruz."

Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası'nın artık markalaştığını kaydeden Başkan Yıldırım, "Kendi adımıza bir kupamız oluştu. 2011'de test ve yamaç paraşütü kupası görülüyor, ama bakarsınız daha başka organizasyonlar da olabilir. Ali Dağı artık, yamaç paraşütü ve yelken kanat sporlarıyla ilgili vazgeçilmez merkezlerden biri. Bizim dışımızda da organizasyonlar gelişebilir, ama asıl güzel organizasyon her gün uçuşun oluşu. Diğeri bir yarıştır, tanıtımdır, ancak bence en güzeli şehrimiz insanının uçuşudur. Bu noktada emeği geçen Hava Sporları İl Temsilcimiz Şemsettin Atasun ve Yamaç Paraşütü Eğitmeni Âdem Hasgül başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte daha nice başarılara imza atarız." dedi.