Kılıçdaroğlu, Baykal'a yakın isimleri kısmen ve Sav'ınkileri tamamen sildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 15. Ölağanüstü Kurultay'ında delegelerin oylamasına sunulan 80 kişilik blok Parti Meclisi listesinde ilginç

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 15. Ölağanüstü Kurultay'ında delegelerin oylamasına sunulan 80 kişilik blok Parti Meclisi listesinde ilginç isimler yer alıyor. Listede Baykal ve Önder Sav yanlısı isimlerin ise üzeri çizildi.

Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'a sunduğu listede Emikli Müftü İhsan Özkes dikkat çeken isimlerden biri. Eski Beyoğlu Müftüsü olan Öskes, CHP'nin İstanbul Sultanbeyli Belediyesi belediye başkan adayı oldu. Özkes, hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın cenaze namazını kılan isimdi.

Bir başka isim ise ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Sencer Ayalan oldu. Ayalan, CHP'ye hazırladığı başörtüsü raporu ilgi gündeme gelmişti. Eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu da Kılıçdaroğlu'nun listesini girdi. Yine Abdullah Öcalan da dahil bütün PKK'lılra genel af isteyen ve hazırladığı Kürt sorunu raporları ile bilinen Mesut Değer oldu.

İsiklal Marşı'nın kaldırılmasını isteyen CHP'li Milletvekili Enver Ayata da listede yer aldı.

BAYKAL'CILAR KISMEN SAV'CILAR TAMAMEN TASFİYE OLDU

Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı liste önceki PM listesine göre yüzde 70 oranında değişti. Buna göre eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın yanında yer alan milletvekilleri ile Eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakın isimler liste dışında kaldı. Zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren tavırlar sergileyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ile İstanbul Milletvekili Nur Serter listede yer aldı.

Bu arada DSP'den CHP'ye geçen Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve Ankara Milletvekili Emrihan Halıcı PM listesine girdi.