AK Parti'li Çelik: Çerkezler bu vatanın sahibi, diaspora kelimesini kabul etmiyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, www.kafkasdiasporasi.com isimli internet sitesinin bu yıl 4.'sünü düzenlediği yılın en iyileri ödül tören

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, www.kafkasdiasporasi.com isimli internet sitesinin bu yıl 4.'sünü düzenlediği yılın en iyileri ödül törenine katıldı. Törende yılın siyasetçisi ödülünü alıp kalpağını başına takan Ömer Çelik, konuşmasında sitenin isminde geçen diaspora kelimesine tepki gösterdi. Çerkezlerin anavatanın sahibi olduğunu vurgulayan Çelik, site isminin www.kafkasdunyasi.com olması önerisinde bulundu.

Merkezi Kayseri'de bulunan haber sitesi www.kafkasdiasporasi.com, Kafkas kültürüne, tarihine, sosyal hayatına katkı sağlayan isimler arasında yaptığı yılın en iyileri anketinde 2010 yılının en iyi isimlerini belirledi. Büyük Samsun Oteli'nde bu yıl 4.'sü düzenlenen ödül törenine iş dünyası, sanat ve siyasetin tanınmış isimleri, yerel bürokratlar ile Çerkez derneklerinin üyeleri katıldı. Ödül töreninden önce davetliler, Çerkez halkının kültürünü, önemli şahsiyetlerini ve yaşayışlarını anlatan sergiyi gezdi. Ardından balo salonunda ödül törenine geçildi. Tören öncesinde Samsun Kafkas Derneği Kafkas ekibinin gösterisi ile katılımcıları büyüledi.

Törende, geçen hafta yapılan Monaco Film Festivali'nde, 'Çerkes' filmi ile 7 dalda ödül alan Hoolwood'un ünlü yönetmenlerinden Muhittin İzzet Kandur, Onur Ödülü ile ödüllendirildi. 'Kafkas Diasporası Özel Ödülü'ne layık görülen diğer bir isim ise Rusya Federasyonu'na bağlı Kabartay Balkar Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Arsen Kanakov oldu. Kanarov'un ödülünü işadamı Cengiz Gül aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik 'Yılın Siyasetçisi', Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey 'Yılın belediye Başkanı', Nahit Serbes 'Yılın İşadamı', Yeni Şafak Gazetesi'nden Hakan Albayrak 'Yılın Gazetecisi', Gülcan Altan 'Yılın Sanatçısı', Hulusi Üstün 'Yılın Kültür Adamı', Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği 'Yılın Sivil Toplum Örgütü', Nart Ajans 'Yılın İletişim Kanalı', Kayseri Kafkasspor 'Yılın Takımı' ödülünün sahibi oldu.

Plaketini ve kalpağını Samsun Kafkas Derneği Başkanı Servet Yıldız'ın elinden alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, kendisi bu ödüle layık gören Kafkas toplumuna teşekkür etti. Konuşmasında Anadolu coğrafyasında yaşayan farklı kültürlerin ve toplumların geçmişte yaşadıkları sorunların ardık geride kaldığını vurgulayan Çelik, internet sitesindeki diaspora kelimesine karşı çıktı. Çelik, bununla ilgili şunları söyledi; 'Bir siyasetçi olarak diaspora kelimesini kabul etmiyorum. Çünkü sizler bu topraklarda 3 bin yıllık geçmişi bulunan, bu torakların korunmasında büyük mücadeleler veren bir toplumsunuz. Dolayısıyla bu anavatanın sahibisiniz. Kafkaslarla Türkiye bir bütündür. Kafkaslar olmadan Türkiye, Türkiye olmadan Kafkas tarihi ve coğrafyası eksik kalır. Onun için bizler bu topraklarda yabancı değiliz. Bu nedenle diaspora kelimesini kabul etmiyorum. Sitenin ismi www.kafkasdunyasi.com olmalıdır.' diye konuştu.

Sitenin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Berk ise anavatanda kendilerini ikinci sınıf vatandaş görmediklerinin altını çizerek, geçmişlerini de unutmayacaklarını vurguladı. Anadolu'nun savunmasında Çerkes Ethem'in büyük kahramanlıklar göstermesine karşın daha sonra farklı değerlendirildiğini hatırlatan Berk, Çerkes Ethem yaşayışı, hayatı ve yaşadıklarını araştırılması için Ömer Çelik'ten meclis araştırma komisyonu kurmasını istedi.