Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Omay, Kızıltepe'de yüksekokul için arazi baktı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Serdar Bedii Omay, üniversite bünyesinde açılacak yüksek okul binası arazisiyle ilgili alan incelemelerin

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Serdar Bedii Omay, üniversite bünyesinde açılacak yüksek okul binası arazisiyle ilgili alan incelemelerinde bulunmak üzere Kızıltepe'ye geldi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Dilmen akademik ve idari kadrodan bazı yetkililerle birlikte Kızıltepe'ye gelen Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve ekibini Kızıltepe'de Yüksek Okul ve Fakülte Açma ve Yaşatma Derneği Üyeleri karşıladı. Kızıltepe'ye bağlı Esenli Köyü yakınlarında hazineye ait 470 dönümlük arazi üzerine dernek yönetimiyle birlikte geçen Rektör Omay, Üniversitenin Genel Sekreteri Murat Dilmen ve idari kadrodaki diğer görevlilerle araziyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Arazi incelemesinin ardından önerilebilecek diğer arazilerin de incelenip değerlendirilmesine karar veren Rektör Omay, diğer yetkililerle birlikte dernek üyesi İsa Tunç'un verdiği yemeğe katıldı.

Kızıltepe'de Yüksek Okul ve Fakülte Açma ve Yaşatma Derneği sözcüsü Sait Tunç, Kızıltepe için onayı çıkan iki yüksek okulun tespit edilen Kızıltepe Belediyesi Ana Çocuk Sağlığı Merkezi Binası'nda önümüzdeki yıl faaliyete gireceğini belirterek, "Dernek olarak yüksek okul ve ileride kurulacak fakülteler için arazi arayışına başladık. Kızıltepe'de bu amaçla arazisini hibe etmek isteyen vatandaşlarımızın dernek yönetimine başvurmaları gerekiyor. Arazi hibesinde bulunmak isteyen vatandaşlarımızdan ilçeye en fazla 8 kilometre mesafede asgari 150 dönüm hibede bulunma şartı arıyoruz. Bu şartlara arazisi uyup, hibede bulunmak isteyen vatandaşlarımızın önümüzdeki 15 Ocak tarihine kadar dernek üyeleriyle irtibata girmeleri gerekmektedir."