Sedefçi'ye minibüsçüden tepki: Ben mahvoldum sen de mahkemede mahvolacaksın

Edirne'nin yeni şehir içi ulaşım sisteminden memnun olmayan minibüsçü, Belediye Başkan Sedefçi'ye seslenerek, "Ben mahvoldum, sen de mahkemede mahvola

Edirne'nin yeni şehir içi ulaşım sisteminden memnun olmayan minibüsçü, Belediye Başkan Sedefçi'ye seslenerek, "Ben mahvoldum, sen de mahkemede mahvolacaksın." diye tepki gösterdi.

Edirne Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısında, belediyenin yeni ulaşım sistemiyle ilgili son karar verildi.

Trafik Komisyonu'nun kararı mecliste okunarak yeni sistemde hangi araçların hangi güzergahları kullanacağı, tek tek plakalar okunarak meclisten oy birliğiyle geçti.

Kararın onaylanmasından sonra Başkan Hamdi Sedefçi, "Bundan sonra tek sistemle kentte ulaşım sağlanacak." açıklamasını yaptı. Ayrıca, minibüsçülerle belediye arasındaki protokolün yapılması yetkisi de belediye encümenine devredildi.

Bu arada, söz isteyen CHP'li Meclis Üyesi Ertuğrul Tanrıkulu, "Uzlaşı nasıl sağlandı merak ediyoruz" demesine rağmen Başkan Sedefçi, meclis üyesine söz vermeyerek oturumu kapattı.

Belediye Meclis Toplantısı'nı takip eden bazı minibüsçüler, oturumun kapatılmasının ardından belediye binasından dışarı çıktı. Belediye bahçesinde toplanan minibüsçüler alınan karara tepki gösterdi. Bir minibüsçü, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye seslenerek, "Herkes bizi duysun. Bu kadar olmaz. Hem beni borca soktun. 80 milyar borç çektim. Senetlerim çaktı. Hamdi duy sesimi. Ben mahvoldum. Sen de mahvolacaksın mahkemelerde." diye tepki gösterdi.