Ergenekon tutuklusu Ergün Poyraz, TİBT üyesine site kurdurmuş

BDP genel merkezi ile bazı Kürt işadamlarına silahlı saldırı planladığı iddia edilen Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) adlı örgüt ile Ergenekon ör

BDP genel merkezi ile bazı Kürt işadamlarına silahlı saldırı planladığı iddia edilen Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) adlı örgüt ile Ergenekon örgütü arasında dikkat çekici ilişkiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Emniyetin hazırladığı fezlekeye göre Ergenekon tutuklusu Ergün Poyraz'ın propaganda yaptırmak amacıyla TİBT üyesine iki internet sitesi kurdurduğu ortaya çıktı. Kurulan sitelerde Poyraz başta olmak üzere birçok Ergenekon zanlısının yazılar yazdığı da belirlendi.

Fezlekede, TİBT şüphelileri ile Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar arasındaki irtibatlara ve faaliyetlere geniş yer veriliyor. Emniyetin teknik takibi sonucu Ergenekon operasyonlarından büyük rahatsızlık duyan TİBT'in karalama kampanyaları için birçok siteyi kullandığı ve Ergenekon zanlılarıyla işbirliği yaptığı belirlendi.

"www.milliguc.net" ve "www.tepkimiz.net" isimli internet sitelerinde örgüt üyeleri Hakan Arıkan ve Nebi Kutalmış Ocaklı isimli şahısların da bulunduğu görüldü. Ayrıca bu sitelerde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan Ergün Poyraz, Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz, Muammer Karabulut, Tuncer Kılıç, Mehmet Şener Eruygur ile hakkında arama kararı çıkartılan Turhan Çömez'in de yazılar yazdığı tespit edildi.

Hakan Arıkan adlı şahsın 25 Kasım 2010 günü Ankara Emniyet Müdürlüğü Tem Şube Müdürlüğü'nde şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde ise "www.tepkimiz.net" ve "www.milligüç.net" isimli sitelerin tahminen 2006 yılının sonlarında ya da 2007 yılı başlarında Ergün Poyraz isimli şahsın kendisine iki adet site kurmak istediğini söylemesi üzerine kurulduğunu, sitelerin kurulmasını kendisinin de Nebi Kutalmış Ocaklı'ya söylediğini ve Kutalmış Ocaklı'nın da bazı arkadaşlarına bu siteleri yaptırdığını, kendisinin de bu sitelerde 5- 6 tane yazı yazdığını ve yayınlandığını, Nebi Kutalmış Ocaklı tarafından kendisine verilen admın şifresi ile yazılarını bu siteye aktardığını, bu sitede kendisiyle birlikte Ergün Poyraz, Nebi Kutalmış Ocaklı (Sadece milligüç sitesinde) Kemal Aksungur, Muammer Karabulut, Sevgi Erenerol, Şener Eruygur, Tuncer Kılınç, Turan Çömez isimli şahıslarında yazılar yazdığını" söylediği aktarıldı. Ayrıca Arıkan, Nebi Kutalmış Ocaklı ile Muammer Karabulut'un yazmış olduğu 'Kontrergenekon' isimli kitabın yazım ve tashih işini yaptığını beyan ettiği belirtildi.