Özel İdare Bütçesi 76 Milyon 500 Bin Tl

İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin 2011 yılı bütçe görüşmeleri bir aylık çalışmaların ve tartışmaların ardından tamamlandı

İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin 2011 yılı bütçe görüşmeleri bir aylık çalışmaların ve tartışmaların ardından tamamlandı. 2011 yılı İl Özel İdare Bütçesi 76 milyon 510 bin TL olarak bağlanırken, bütçeye AK Parti grubu red oyu verdi.
İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı son toplantısında taslak bütçe Plan ve Bütçe komisyonu Başkanı Cemal Gürpınar tarafından okundu. Komisyon Başkanı Cemal Gürpınar, "2011 yılı seçim yılı. Önümüzdeki yıl genel seçimler var. Bu bütçe hazırlanırken, seçim bütçesi mi oldu diye düşünenler olabilir. Samimiyetimle görüşümü açıklamam gerekirse, hazırlanan bütçe seçim bütçesi olmadı. Komisyonda bütçeyi hazırlarken, seçim kaygısı taşımadık hiç. Geçtiğimiz yıl 74 milyon 500 bin TL olan İl Özel İdare bütçesine bu yıl 2 milyon TL ilave yaparak bütçeyi 76 milyon 500 Bin TL olarak belirledik. 2011 yılı bütçemiz enflasyon ile birlikte düşünülürse daha da küçüldü diyebiliriz. Bu da seçim bütçesi olmadığının bir kanıtı. Hazırlanan bütçenin ayaklarının yere daha iyi bastığını söyleyebilirim" dedi.
"HALKA ŞİKAYET EDECEĞİM"
Fasıl fasıl okunan bütçenin ardından meclis üyeleri tek tek söz aldı. AK Parti Marmaris İl Genel Meclis Üyesi Ceyhan Eroğlu, bütçe üzerinde söz alırken, "Bu bütçe Muğla'ya yakışmıyor. Muğla bir turizm merkezi. Turizme ayrılan ödenek 313 bin TL. Bodrum'daki Turunçgiller Üretim Birliği turizm bütçesinin yüzde 33'ünü kapsıyor. Turizm bütçesinden Marmaris ve Fethiye hiç pay almamış. Önümüzdeki günlerde basın mensuplarını yanıma alarak Muğla'yı karış karış dolaşacağım ve bu bütçeyi halka şikayet edeceğim" dedi.
Bütçe görüşmelerinde mecliste grubu bulunan grup başkanvekilleri de söz alırken, bütçe AK Parti'nin red oyuna karşılık MHP ve CHP'nin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.