Türk Sağlık-sen'den Kars Devlet Hastanesi Başhekimine Ziyaret

Türk Sağlık-Sen Kars Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Kars Devlet Hastanesi'nin yeni Başhekimi Uz.Dr. İsmail Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Türk Sağlık-sen'den Kars Devlet Hastanesi Başhekimine Ziyaret
Devlet Hastanesi Başhekimi makam odasında gerçekleşen ziyarete Türk Sağlık-Sen Kars Şube Başkanı Erhan Sarıkaya'nın yanı sıra Türk Sağlık-Sen Kars Şube Sekreteri Murat Şanlı,yönetim Kurulu üyeleri Dr İsmail Aydın,Yakup Çağrı Arısoy, Recep Ercan, Kadın Kolları Başkanı Sevda Gülver ve Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Kars Eski Şube Başkanı Hasan Gökçay katıldı.
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Erhan Sarıkaya, Başhekim Uz. Dr. İsmail Yıldız'a yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Erhan Sarıkaya; "Yeni göreviniz münasebetiyle daha önce hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istemiştik. Lakin sendikal faaliyetler nedeniyle bir türlü sizinle tanışmak nasip olmamıştı kısmet bu güneymiş. Yeni göreviniz hayırlı olsun. Allah utandırmasın .Kendi ilimizin insanının böyle makamlarda olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.Zira Kars'ın havasını teneffüs, etmiş suyunu içmiş bu şehrin bir evladının bu yörenin insanının dertlerini daha yakından bileceğini, sağlık çalışanlarını daha yakınen tanıyacağını bu itibarlara daha etkin hizmet üreteceğini düşünmekteyiz" dedi.
Türk Sağlık-Sen Kars Şube Başkanı Sarıkaya; "Biz sağlık sektöründe hizmet üreten Sağlık çalışanlarını temsil yetkisine haiz Türkiye de sendikal anlamda markalaşmış Türk Sağlık-Sen Sendikasının Kars temsilcileriyiz. Sendikamız Üyelerinden aldığı temsil yetkisinden yola çıkarak onların idari, adli ve sosyal sorunlarını dinlemek Kamu ile aralarında köprü vazifesi görerek çözüm yolları üretmektir. Kurulduğu günden bu güne Kurumları ile kavga etmeyen ilkeli sendikacılık anlayışını benimsemiş her zaman amacı üzüm yemek olmuştur. Bizim sizden tek temennimiz Bu görevi yürütürken Sendikalar arasında bir tercih yapmamanız ve tüm sendikalara eşit uzaklıkta olmanız. Bırakın sendikalar rekabeti kendi aralarında yaşasın biz bundan mutluluk duyarız. Biz Türk Sağlık-Sen olarak Geçtiğimiz Mayıs ayında bir yetki süreci yaşadık bu süreçte sizden önceki Başhekimimiz tarafsızlığını koruyamadı çalışanlar arasında görev paylaşımı yaparken yönlendirmelere maruz kaldı. Taktir yetkisini Liyakati esas alarak kullanmadı, bu durum dolayısıyla çalışanlar arasında moral motivasyonda düşmelere neden oldu. Bu hassasiyetimizi göz ardı etmezseniz memnun oluruz. Bizlerde Sendika olarak Kars halkına vereceğiniz hizmetlerde hiç şüphesiz sizin her zaman en büyük destekçiniz oluruz" diye konuştu.
Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İsmail Yıldız, hiç şüpheniz olmasın ki mahiyetimde çalışan hiçbir sağlık çalışanına sendikal tercihleri boyutunda bir telkinimin olmasının söz konusu olamayacağını, bu makamlarda kamuyu temsilen oturduklarını vurguladı.
Başhekim Yıldız; "İdareci adil olmalıdır. Sendikasından dolayı veya Dünya görüşünden dolayı hiçbir sağlık çalışanına negatif veya pozitif bir ayrımcılık yapmam mevzubahis dahi olamaz .Amacım aldığım eğitimler neticesinde doğduğum topraklara halkıma faydalı olmak onlara hizmet etmektir.Bu amaç ve gaye ile yıllarca okudum emek verdim.Amerika Birleşik Devletlerinde görev yaptığım Hastanelerde görmüş olduğum tek şey hizmette liyakati esas almaktır. Yani işi ehline vermek bu konuda tarafsız olacağımdan kimse şüphe etmesin" şeklinde konuştu.
Sohbet havasında geçen ziyarette Türk Sağlık-Sen Kars Şube Yöneticilerinin ortak talebi Sendikal anlamada taraf olunmaması hususu oldu.
Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. İsmail Yıldız Misafirlerine Çikolata ve Çay ikram etti. Sıcak bir havada geçen ziyaret karşılıklı dilek ve temennilerle sona erdi.