TBMM Başkanı Şahin, Manavgat'ta 74 derslik 4 okulun açılışını yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Antalya'nın Manavgat ilçesinde 74 derslik 4 ilköğretim okul

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Antalya'nın Manavgat ilçesinde 74 derslik 4 ilköğretim okulunun açılışını yaptı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, okulların açılışlarında yaptığı konuşmada yapılan bütün kötülüklerin cehaletten kaynaklandığını söyledi. Şahin, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın, Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve okulları yaptıran hayırsever işadamlarıyla birlikte Karacalar Fatma Pakize Turhan, Kızılot Ahmet Yaşar, Sarılar Zeki Vargün ve Evrenseki Ahmet Köseoğlu ilköğretim okullarının ayrı ayrı açılışlarını yaptı. Şahin, hayırseverlere yaptırdıkları okul anısına plaket verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de okuma yazma bilmeyen 4 milyon 600 bin kişinin bulunduğunu belirten Şahin, her yıl 750 bin kişiye okuma yazma öğretilerek 7 yıl içinde yüzde 100 seviyesine çıkarılmayı hedeflendiğini kaydetti. Şahin, "24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Manavgat'ımızda hayırsever vatandaşlarımızın yaptırdığı 4 okulun açılışının sevinci içindeyiz. Öğretmenlik dünyanın en ulvi mesleği. Bütün mesleklerin anası. İnsan ister Cumhurbaşkanı, ister Meclis Başkanı ve isterse Başbakan olsun onun ilk eğitmeni öğretmenidir. Yüce Atatürk eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekmek için 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' sözünü söylemiştir. Ülkemizde yapılan okulların yüzde 50'sini hayıseverler yaptırmıştır. Antalya'da bu oran Türkiye ortamasının bir puan üzerindedir." diye konuştu.

Her alanda gelişen ülkelerin ilk çözdükleri problemin eğitim olduğunu belirten Şahin, eğitime yatırım yapan milletlerin her zaman kazançlı çıkacaklarını kaydetti. Türkiye'de halen 76 bin çocuğun okula gitmediğini belirten Şahin, bunun nedeninin bazı ailelerin kendilerinin Avrupa ülkelerinde yaşamasına rağmen çocuklarını Türkiye'de göstermesinden kaynaklandığını dile getirdi.

Şahin, Antalya'da bulunan okulların 175'ni hayırseverlerin yaptırdığını, ilin yıllık ortalama 60 bin göç aldığını belirtti. Şahin, Sarılar Zeki Vargün İlköğretim Okulu'nun açılışında tiyatro ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç'la karşılaştı. Sümer Tilmaç, Şahin'e çiçek takdim etti. Şahin, Tilmaç'a teşekkür ederek, eğitim ve öğretimde çocuklar için tiyatro dilinin çok önemli olduğunu kaydetti. Şahin ve Vali Altıparmak 4 okulun bahçesine ayrı ayrı çam fidanı dikti.