Kara kıtadan Türk hayırseverlere: Bunu saymayız seneye yine bekleriz

Kurban Bayramı'nda Konya'dan Kenya'ya giden 12 kişilik hayırsever 2 bin 500 aileye kurban dağıttı. Konya'dan Kenya'ya giden işadamları 'Biz birbirimiz

Kurban Bayramı'nda Konya'dan Kenya'ya giden 12 kişilik hayırsever 2 bin 500 aileye kurban dağıttı. Konya'dan Kenya'ya giden işadamları 'Biz birbirimizi seviyoruz' yazılı tişörtleriyle 'gönül köprüleri' kurdular. Kara kıtanın sakinleri kendilerine et getiren beyaz adamlara, 'Bunu saymayız seneye yine bekleriz' diyerek yolcu etti.

Kurban Bayramı geride kaldı. Ancak bayramı ailelerinden uzakta dünyanın değişik ülkelerinde kurban dağıtımı ile geçiren işadamları yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatıyor. Anadolu'dan dünyanın değişik ülkelerine giden hayırseverler, hayatlarında hiç görmedikleri ülkelerde dil, din ve ırk ayrımı gözetmeden kestikleri kurbanlarını paylaştılar. Konya'dan Kimse Yok Mu Derneği ile yola çıkan doktor, işadamı ve değişik mesleklerden hayırseverler Afrika'nın fakir ülkesi Kenya'ya gitti. Kara kıtada tişörtlerinde İngilizce 'Biz birbirimizi seviyoruz' yazısı ve Türk bayraklarıyla 550 kurban kesen Konyalılar, 2 bin 500 aileye et dağıttı. Yılda bir kez et yeme fırsatı bulan Kenyalılar Konyalı hayırseverleri bağrına bastı. Kendilerini yıllarca sömüren Avrupalılara inat Türkleri sevgi gösterileri ve yöresel danslarla karşılayan Kenyalılar, 'Bunu saymayız seneye bir daha bekleriz' diyerek kendilerine yardım eli uzatan hayırseverleri uğurladı.

Kenya'da kurban dağıtımına katılan Cemal Aksoy, yaşadığı ve gördüğü manzaranın kendisini derinden etkilediğini söyledi. Aksoy, "Cennet vatan Türkiye'nin kıymetini bir kez daha anladım' diyerek şöyle konuştu: "Kimse Yok Mu Derneği tarafından organize edilen kurban dağıtımı organizasyonuna katıldım. Bayramı ailemden uzakta Afrika'nın fakir ülkesi Kenya'da geçirdim. Orada birçok işadamı ve değişik mesleklerden hayırseverlerle et dağıttık. Açlık, sefalet ve yaşam şartları beni çok etkiledi. Yıllarca kendilerini sömüren Avrupalılara inat bizi büyük bir sevgiyle karşıladılar. Hayatımda unutamayacağım, manevi değeri ölçülemeyecek kadar anlamlı bir bayram geçirdim. Kimse Yok Mu Derneği'ne ve orada açılan Türk okullarına teşekkür ederim. Türkiye'yi çok güzel temsil ediyorlar."

Kenya'da sadece et dağıtmakla kalmayan işadamları çocuklara şeker, oyuncak araba, bebek ve Türk bayraklı balonların da bulunduğu çok sayıda hediye dağıttı. Hayatlarında ilk defa oyuncak bebek, araba ve hediyelerle tanışan çocukların sevinçleri işadamlarını gözyaşlarına boğdu.

Yardım faaliyetlerine katılan işadamlarından Selim Çorum ise Kenya'da Türk halkına karşı ayrı bir sempati ve ilgi gördüklerinin altını çiziyor. Bunun sebebi olarak ise fedakar Anadolu insanının katkılarıyla açılan Türk okullarını gösteren Selim Çorum, "Yıllarca Avrupa ülkeleri bu insanları sömürdü. Artık Kenyalılar bir beyaz gördüklerinde iyi bir iş için geldiklerine ihtimal vermiyor. Ancak Türkiye'nin yeri orada çok farklı. Çünkü Kenya'da altı Türk okulu var. Adeta halk ile bütünleşmiş. Türkiye'yi ilmik ilmik işliyorlar. Biz gittiğimizde çok güzel manzaralarla karşılaştık. Küçücük çocuklara verdiğimiz oyuncaklar ve şekerler onları öylesine mutlu etti ki anlatılmaz. Artık Kenya'da bile Mevlana şekerini biliyor insanlar. İnşallah seneye yine gitmek istiyorum." dedi.