Fenerbahçe Bucaspor maçı geniş özeti ve tüm golleri

Fenerbahçe Bucaspor maçından 5-2 galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe Bucaspor maçı golleri ve Fenerbahçe Bucaspor maçı özeti için tıklayınız. Fenerbahçe Bucaspor maçı 3000 bininci golü kim attı? İşte Fenerbahçe Bucaspor maçı tüm ayrıntıları...

Fenerbahçe Bucaspor maçı geniş özeti ve tüm golleri
13. haftanın kapanış maçında düşme hattından kurtulmak isteyen Bucaspor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 5-2'lik farklı galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasının kapanış maçında Bucaspor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Maçın Özeti

Ev sahibi Fenerbahçe maça fırtına gibi bir başlangı. yaptı. 34. saniyede yapılan ilk atakta Alex ile golü bulan sarı-lacivertliler, maça 1-0 önde başladı. Kaptan Alex kulüp tarihinin 3000. golüne imza atmış oldu. Golden sonra da ataklarını kesmeyen ev sahibi ekip, 13. dakikada farkı ikiye çıkardı.

Sağda ilk 45 dakika boyunca durdurulamayan Gökhan Gönül, sağdan ortasında Niang'ı buldu. Senegalli golcü müsait durumdaki Alex'e topu çevirdi. Kaptan soğuk kanlı bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. İlk iki golün mimarlarından Gökhan'ın ortasında ceza sahası içinde boş kalan Alex, attığı üçüncü golle Fenerbahçe'yi rahatlattı.

İlk yarıda gol için genelde sağ kanadı kullanan Bucaspor'da teknik direktör Samet Aybaba, orta saha ve savunmadaki direnci arttırmak için iki erken oyuncu değişikliği yaptı. İlk yarının son dakikalarında Manucho'nun kullanamadığı pozisyon, konuk Bucaspor'un en net gol fırsatı oldu.

İkinci yarıyla beraber toparanan bir Bucaspor izledik. İkinci yarının başındaki baskıyla önce Mendy ile bir şutu direkten dönen İzmir temsilcisi, 65. dakikada İbrahim Dağaşan ile farkı ikiye indirmeyi başardı. Bu golden sonra direncinin artması beklenen Bucaspor'da bir düşüş yaşandı.

Fenerbahçe ise ikinci yarının son yarısında etkinliğini arttırdı. Bekir ve Dia'yla önemli pozisyonlara giren sarı-lacivertliler, 81. dakikada Niang ile farkı tekrardan üçe çıkardı. Oyuna sonradan giren Semih'in 86. dakikadaki golü, Fenerbahçe'yi rahatlattı. 88. dakikada savunmanın solundaki zafiyetten faydalanan Musa, maçın skorunu belirledi 5-2.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 24'e yükseltirken, Bucaspor 8 puanda kaldı.

Maçtan Dakikalar

1′ Fenerbahçe ilk atağında golü buldu. Gökhan'ın sağdan getirdiği topu ceza sahası içinde Cristian kaptanına çevirdi. Alex klas bir vuruşla topu ağlara gönderdi 1-0.


4′ FENER FARKIN SİNYALLERİNİ VERİYOR: Gökhan'dan aldığı pasla sağdan çizgiye inen Mehmet Topuz, içeriye topu çevirdi. Buca savunması son anda araya girdi.


7′ NIANG'IN FÜZESİ: Stoch soldan getirdi topu. Ceza yayı üzerindeki Alex'i gördü Slovak oyuncu. Alex'ten önce topa vuran Nianh çerçeveyi bulamadı. Senagalli oyuncunun füzesinde top direğin dibinden dışarı çıktı.


13′ Sağdan gelen ortada kaleci Fernandes topu uzaklaştıramadı. Niang önünde kalan topu uygun durumdaki Alex'e çıkardı. Kaptan düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı 2-0.


17′ BUCA ETKİLİ GELDİ: Orta sahadan gelen uzun pasla sağdan ceza sahasına giren Sercan, ön direğe çevirdi topu. Volkan çıkarak tehlikeyi önledi.


23′ Fenerbahçe hızlı çıksa da hücumda organize olmakta zorlandı. Sağdan Gökhan'ın ortasında ceza sahası içinde boş kalan Alex, farkı üçe çıkardı 3-0.


25′ BUCA GOLE YAKLAŞTI: Sağdan Musa'nın ortasında Fenerbahçe savunması topu uzaklaştıramadı. Sağ çaprazda topla buluşan ve Volkan ilk karşıkarşıya kalan Sercan çok kötü bir vuruş yaptı.


39′ Mulemo'dan şık bir çalımla sıyrılan Gökhan içeriye ortaladı. Mehmet uygun bir durumda kötü bir kafa vuruşu yaptı.


44′ Gökhan'ı sağdan durduramıyor Bucaspor. Mulemo'dan topu kurtaran milli oyuncunu çizgi üzerinde kaleye yöneldi. Buca savunması son anda topu kornere gönderdi.


45′ +1 BU GOL KAÇMAZ: Mendy şık bir hareketle Yobo'dan sıyrılıp ceza sahasına girdi. Volkan ile karşı karşıya kalan Mendy, geriden gelen Manucho'ya topu aktardı. Manucho etkisiz bir vuruşla mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.


50′ DİREKTEN DÖNDÜ: Mendy'nin kafa vuruşu Volkan'dan döndü. Topu önüne bulan Leko'nun vuruşunda da başarılıydı Volkan. Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı topta Mendy'nin vuruşu yan direkten döndü. Buca ikinci yarıya hızlı başladı.


61′ YAKIŞMADI NIANG: Bekir'in ceza sahasına gönderdiği topa, savunmanın arkasına sarkan Niang kafa ile vurdu ancak üstten dışarı çıktı.


65′ İbrahim'in sağdan kullandığı serbest vuruşta ön direkte topla buluşan Manucho, düzgün bir kafa vuruşuyla farkı ikiye indirdi 3-1.


67′ ANDRE SANTOS'TAN İNANILMAZ HATA: Ceza yayı üzerinde topla fazla oynayan Andre Santos, Mendy'ye topu kaptırdı. Mendy'nin vuruşunda top Volkan'dan döndü. Dönen topu oyun alanı içinde tutan Dahmane de Volkan'ı geçemedi.

74′ BEKİR GOLE YAKLAŞTI: Alex'in sağdan kullandığı serbest vuruşta Bekir uzak direkte kafayı vurdu. Fernandes güzel bir kurtarış yaptı.


77′ YİNE GÖKHAN: Gökhan'ın sağdan ortasında ceza sahasına boş kalan Dia kafayı vurdu. Fernandes yaratarak topun sahibi oldu.
81′ Dia ile başlayan atakta Niang Semih ile duvar pası yaptı. Sağ çaprazdan şık bir vuurş yapan Niang farkı tekrardan üçe çıkardı 4-1.
86′ Dia ve Niang arasındaki seri paslaşmalar sonrasında Senegalli golcü sağından hareketlenen Semih'i gördü. Semih, Fernandes'in sağından topu ağlara gönderdi 5-1.


88′ Soldaki boşluğu iyi değerlendiren Musa, Manucho'dan aldığı pasla Volkan'ı çaprazda avladı 5-2.


89′ MANUCHO!: Ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Manucho yavaş kalınca Bekir tehlikeyi önledi.
90′ +1 Kullanılan köşe vurşuna iyi yükselen Mehmet Topuz'un kafa vuruşu az farkla üstten dışarı gitti.