Ashton: İran'la müzakereler büyük ihtimalle Cenevre'de yapılacak

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran'la 5 Aralık'ta başlaması planlanan nükleer müzakerelerin büyük ihtimalle Cenevre'

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran'la 5 Aralık'ta başlaması planlanan nükleer müzakerelerin büyük ihtimalle Cenevre'de yapılacağını söyledi.

AB Dışişleri Bakanları toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ashton, iki buçuk gün sürecek ilk tur görüşmelerin nerede yapılacağının değerlendirildiğini ifade etti. Catherine Ashton, ilk görüşmelerin İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılması ihtimalinin yüksek olduğunu, fakat İran'dan bu konuda resmi teyit beklediklerini dile getirdi. Ashton, bu konuyla ilgili birçok 'gayriresmi ses' geldiğini ifade etti.

İran, görüşmelerin Türkiye'de yapılmasını istemiş, fakat başta ABD olmak üzere müzakereciler bu talebi kabul etmemişti. Türkiye ise önemli olanın görüşmelerin nerede yapılacağı değil; müzakerelerin bir an önce başlaması olduğunu vurguluyor.

Bu arada AB Dışişleri Bakanları toplantısında İran'ın yanında Sudan, Ortadoğu barış süreci, stratejik ortaklarla ilişkiler ve Myanmar konularının da gündeme geldiği belirtildi.