Almanyalı Türk hacılardan kutsal topraklarda vefat eden kişi sayısı iki oldu

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) organizasyonu ile Almanya'nın Gelsenkirchen kentinden kutsal topraklara eşi ile birlikte gelen Ankara Zeki

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) organizasyonu ile Almanya'nın Gelsenkirchen kentinden kutsal topraklara eşi ile birlikte gelen Ankara Zeki Geben hacı olduktan sonra cuma günü vefat etti. Zeki Geben'nin vefatı ile Almanya hacılarından kutsal topraklarda vefat eden sayının ikiye yükseldiği açıklandı.

Haccın bütün şartlarını yerine getirip 3 gün boyunca da şeytan taşlama ibadetini yapan ve cuma namazını Kabe'de kıldıktan sonra oteline gelen Geben ani bir rahatsızlık sonucu otelinde vefat ettiği ifade edildi.

Geben'nin Almanya 15. Kafile ile Hacca geldiğini vurgulayan DİTİB Hac Müdürü Ali Özdemir, "Almanya grubundan Zeki Geben, hacı olduktan sonra vefat etti. Mekke'de vefat edenlerin çoğunun cenaze namazı Kabe'de kılınıyor. Bayramın ikinci günü vefat eden Cavat Balaman gibi Zeki Geben'nin de cenazesi Kabe'de kılındıktan sonra Mekke'de defnedildi. Cenazenin defnedilmesine kadar bütün işleri DİTİB olarak takip ediyoruz. Vefat eden hacılarımıza Allah'tan rahmet geride kalan ailelerine başsağlığı diliyoruz." dedi.