El Kaide İsrail'i bu kez Yahudilerin dili İbranice tehdit etti

El Kaide terör örgütünün İsrail'i, İbranice tehdit ettiği öne sürüldü. El Kaide bağlantılı bir internet sitesindeki ses kaydında İbranice olarak 'sald

El Kaide terör örgütünün İsrail'i, İbranice tehdit ettiği öne sürüldü. El Kaide bağlantılı bir internet sitesindeki ses kaydında İbranice olarak 'saldırgan Yahudiler Filistin topraklarını terk edinceye kadar güvende olmayacaklar.' deniliyor.

Tehdit mesajının, İsrail'in Gazze'de iki Filistinliyi öldürmesinden sonra gönderildiği ve ilk kez İbranice konuşulduğu ifade ediliyor.

Çoğunlukla farklı internet sitelerine düşen El Kaide'nin tehdit mesajları ağırlıklı olarak Arapça ve İngilizce yapılıyor.

Yarım dakikalık ses kaydında İsrail'e roket saldırıları düzenleneceği öne sürülüyor. Ses kaydındaki kişi kendisini Cemaat-i Ensar-ı Süne üyesi olarak tanıtıyor. Bu grup Gazze'de El Kaide ile bağlantılı olarak gösteriliyor.

2008 yılı sonundaki İsrail'in Gazze'ye yönelik 22 günlük saldırısından sonra Gazze'den İsrail'e yönelik roketli saldırıların çok büyük çoğunluğu Hamas'ın kontrol edemediği güçler tarafından fırlatılıyor. Hamas, bu kişilerden yakalananların cezalandırıldığını belirtiyor.

İsrail 3 ve 17 Kasım tarihlerinde Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda İslam Ordusu üyesi olduğunu öne sürdüğü iki kişiyi öldürmüştü. Bu kişilerin öldürülmesinde Mısır istihbaratının İsrail'e yardım ettiği öne sürülmüştü.