Yunanistan: En Etkili Garantör Ab Değerleridir   Atina ? 15.11.2010

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluş yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluş yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas arasında, 18 Kasımda New York'ta yapılacak üçlü görüşmeye değinildi.
Açıklamada şöyle denildi: 
'Başkan Hristofyas'ın, Sayın Eroğlu ile görüşmek için BM merkezine hareket etmeye hazırlandığı şu anda hatırlatırız ki Genel Sekreterin himayesindeki müzakereler zaman süreçleri ve hakemlik olmadan, işgal ordularının bulunmadığı, BM'nin Güvenlik Konseyi kararları ile AB müktesebatı temelinde adil, kalıcı ve işleyebilir bir çözüme götürmesi gerekir. Hem bir Kıbrıs hem de bir Avrupa çözümüne. Çünkü sonuçta, Kıbrıs halkının güvenliği için en etkili garantör, Avrupa değerlerinin Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bütününde uygulanmasıdır.'
KKTC'nin kuruluş yıl dönümünü olan 15 Kasımın 'Kara yıl dönümü'  olarak tanımlandığı açıklamada, 'Rum yönetiminin, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin, özgür, refah ve güvenli bir ortamda birlikte var olmanın ve beraber yaşamanın nimetlerinin tadını çıkaracakları Avrupa ailesi çerçevesinde yeniden birleşmiş egemen bir devlet için çaba sarf ettiği' iddia edildi.
15.11.2010 22:16:18