Tarım Bakanlığı: Trakya Bölgesi için 6 bin 200 kurbanlık daha ithal edildi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, canlı hayvan ithalatı kapsamında başlattığı çalışma sonucunda, 6 bin 200 büyükbaş hayvanın daha Türkiye'ye ulaştığını bi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, canlı hayvan ithalatı kapsamında başlattığı çalışma sonucunda, 6 bin 200 büyükbaş hayvanın daha Türkiye'ye ulaştığını bildirdi. Bakanlık ayrıca, ithal edilen kurbanlıkların hayvan pazarlarına intikali için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Trakya Bölgesi'nde vatandaşların kurbanlık hayvan ihtiyacının giderilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında ikinci parti büyükbaş hayvanların Tekirdağ'a ulaştığı belirtildi. İthal edilen kurbanlıkların hayvan pazarlarına kısa sürede intikal ettirilmesi için çalışmaların 24 saat aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi. Söz konusu kurbanlıkların satışında fiyat indirimine de gidiliceği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bakanlık, EBK Genel Müdürlüğü'nün canlı hayvan fiyatını 8.5 TL'den 8 TL'ye indirmesini kararlaştırdı. Ayrıca, limandan bir kamyon (20 baş) veya üzeri gerçekleştirilen satın almalarda vatandaşların nakliye masrafları da EBK tarafından karşılanarak, hayvanlar yerleşim birimlerdeki kurban pazarlarına teslim edilecek. Trakya Bölgesi için getirilen büyük baş hayvan sayısı 16 bin 200'e ulaştığı."