THK, Ramazan'da topladığı fitreleri 5 yardım kuruluşuna dağıttı

Türk Hava Kurumu (THK) Ramazan ayında topladığı fitre ve zekât paralarının bir kısmını Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SY

Türk Hava Kurumu (THK) Ramazan ayında topladığı fitre ve zekât paralarının bir kısmını Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'na bağışladı.

THK Manavgat Şube Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, Ramazan ayında Manavgat'tan 48 bin lira fitre ve zekât parası topladıklarını söyledi.

Hasan Arslan, topladıkları paradan ayrılan 21 bin liralık çeki Şube Saymanı Melike Küçükoğlu ile ziyaret ettikleri Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu'na teslim etti.

Topladıkları 48 bin lirayı Diyanet, Kızılay, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, SYDV ve THK'ya paylaştırdıklarını söyleyen Arslan, "En büyük payı ise SYDV'ye veriyoruz. Çünkü yardıma muhtaç çok insan var. Bunun için topladığımız paranın yarısına yakını SYDV'ye verdik." diye konuştu.

Kaymakam Türkoğlu, THK'nun topladığı fitre ve zekât paralarını SYDV'na bağışlamasının örnek bir davranış olduğunu belirtti. Toplanan paraların 5 kuruma verilmesinin insanların 'verdiğim para nereye gidiyor' düşüncesini de ortadan kaldıracağını belirten Türkoğlu, bağışlanan paraların yine Manavgat'ta ihtiyaç sahiplerine harcanacağını kaydetti.