Erzin'deki esrarengiz yangınlar vatandaşı tedirgin ediyor

Hatay'ın Erzin ilçesinde bir mahallede başlayan esrarengiz ev yangınları, mahalle sakinlerini canından bezdirdi. İddiaya göre sebepsiz yere çıkan yang

Hatay'ın Erzin ilçesinde bir mahallede başlayan esrarengiz ev yangınları, mahalle sakinlerini canından bezdirdi. İddiaya göre sebepsiz yere çıkan yangınlar, aynı mahallede farklı evlerde görülmeye devam ediyor.

Ne yapacağını şaşıran vatandaşlar, mahalleyi terk etme aşamasına geldi. Yangınlarda tek teselli ise can kaybının olmaması.

Erzin Yenimahalle Akınlar Sokak'ta ilk olarak Hüseyin Taş'ın evinde çıkan yangın mahallelinin korkulu rüyası haline geldi. Hüseyin Taş'ın abisi Faruk ve Hasan Taş'ın evlerinde de meydana gelen yangınlar, aynı mahallede bulunan İrfan Çekli, Eyüp Çekli ve son olarak Ahmet Erdoğan'ın evinde çıktı. Çıkan yangılarda iki ev tamamen kullanılmaz hale geldi. Vatandaşların birçok eşyası ise yangında kül oldu. Evde çıkan yangınların çıkış nedeni tam bir muamma. Tedirginliğin iz sürdüğü mahallede yetkililer dahi yangın sırasında evlere yaklaşamıyor. Evlerinin gözleri önünde yandığını söyleyen mağdurlardan İbrahim Çekli, ''Adeta şaşkına döndük. Evde kendi kendine eşyalar gözümüzün önünde yanmaya başladı. Anlattığımızda kimse buna inanmıyor, fakat bu bir gerçek. Evin önünde bulunan büyük bir taşa elbise koyduk, gözümüzün önünde elbiseler tutuştu. Yangınlar yatak odalarında çıkıyor ve evi sarıyor. İki ağabeyimin evinde yangın çıktı. Yangını yetkililere haber verdik. Yetkililer olay yerine geldi fakat yangın çıkan eve yaklaşamadılar. Aynı mahallede her gün farklı evlerde yangın çıkıyor. Mahalledeki komşular buradan taşınmak istiyor.'' ifadelerini kulandı.

Yangın çıkan evlerinden ayrılarak kiraya taşınan Faruk Taş, duyanları şaşkına çeviren olayı korku ve endişe içerisinde anlatıyor. Maddi durumu iyi olmamasına rağmen başka bir eve taşınan Taş'ın oturmaya başladığı yeni evinde de yine yangın çıktı. Hayatlarından endişe ettiklerini söyleyen Faruk Taş, ''Yangınlar ilk olarak kardeşim Hüseyin Taş'ın evinde çıktı. Daha sonra aynı mahallede oturduğumuz komşularımızda çıktı. Kardeşime yemek getiren komşunun evi de yandı. Bu yangınların bir türlü iç yüzü aydınlatılamıyor. Yetkililer her gün aynı mahalleye yangın ihbarıyla geliyor. Herkes ne yapacağını şaşırmış durumda. Şuan maddi durumumuz çok kötü. Kardeşim Hüseyin Taş bir çadıra yerleştirilmişti. Çadır da yanarak tamamen küle döndü. Perişan durumdayız ve yetkililerden yardım bekliyoruz.''diye konuştu.

Öte yandan ev yangınları geçtiğimiz günlerde ilçeyi ziyaret eden Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz'e de iletilmiş, olayı duyan Lekesiz, şaşkına uğramıştı. Vali Lekesiz'in konuyu araştırma konusunda talimat verdiği yetkililer her gün yangın ihbarıyla mahalleye geliyor. Yapılan araştırmalarda şuana kadar bir ize rastlanmadı. Evlerinde benzeri yangının çıkmasından korkan vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor.