Özhaseki'den Elektrik Şirketinin Zarara Uğratıldığı İddialarına Yanıt

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, elektrik şirketinin zarar uğratıldığı iddialarını, "Seçimler yaklaşınca gelince bu tür iddialar veya saçma sapan sözler daha da çoğalır ama ben kimseyle çuvalın içine girmem" dedi

Özhaseki'den Elektrik Şirketinin Zarara Uğratıldığı İddialarına Yanıt
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, elektrik şirketinin zarar uğratıldığı iddialarını, "Seçimler yaklaşınca gelince bu tür iddialar veya saçma sapan sözler daha da çoğalır ama ben kimseyle çuvalın içine girmem" dedi.
Erciyes Dağı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, son dönem belediye başkanlığı için, hazırda bulunan ve yapılmakta olan projelerini bitirip gönül rahatlığıyla ayrılmak istediğini söyledi. Özhaseki, "İnsanoğlu bu dünyaya geliyor, gitmek için geliyor. Bir işe başlıyorsunuz, bitişi de var bu işin. Belediye Başkanlığı'na 1994 öncesinde bir adaylık süreciyle başladığımda bugünleri görebilmeyi tahmin etmiyordum. İlk geldiğimde bir dönem yapacağım diye rahmetli babama söz vermiştim, ama olmadı. 2. dönem, 3. dönem geldi derken bu döneme geldik. Belediye Başkanlığı'nda son dönemim" dedi.
Kayseri için önem verdiği projelerin peşine düştüğünü ve takip ettiğini belirten Özhaseki, her hangi bir iddiası olmadığını dile getirerek, "Bunun için her fırsatta, her oturumda, hakikaten belediyecilik yaptığım dönemde, belediye başkanlığı yaptığım sırada hakkı olan biri varsa, ben helalleşmeden gitmek istemiyorum. Herkesle, gönül rızasını alarak gitmek istiyorum. 'Hakkımız helal olsun' diye gitmemi beklemelerini istiyorum. Yoksa yakın zamanda seçimler için değil. O taraftaki seçimler için kanaatlerimi zaten eskiden beri söylüyorum. Herhangi bir iddiam yok. Beni bana bırakırlarsa gönlümden geçen, Kayseri için önem verdiğimiz projelerin peşine düşmek ve tamamlamak. Tamamladığımda da dünya gözüyle görmek. Çünkü şahsi inancım, kanaatim odur ki bu büyük projeler yapılır, gerçekleştirilirse Kayseri ileriye doğru büyüyerek, gelişerek gider" şeklinde konuştu.
Projeleri son derece önemsediğinin ve bu günlerin tarihi günler olduğunu ifade eden Özhaseki, "Bunlar yapılmazsa, büyümüş küçülmüş Kayseri portresini ara ara çiziyorsunuz ya veya sırada şimdi çok gerilemiş Anadolu şehirleri var ya, o şehirlerden birisi haline döneriz. Bu manada Erciyes Projesini önemsiyorum ben. Bu anlamda eğitim alanında yapılması gereken ikinci üniversite, vakıf üniversitelerini destekliyorum ben. Sağlık alanında yapılması icap eden bölge hastanesini bire bir takip ediyorum. İnşallah bu projeleri bitirip, gönül rahatlıyla geriye çekilirim. Bunların içinde en çok neye önem veriyorsunuz diye soracak olursanız, işte içinde bulunduğumuz ortam, bana göre bu günler tarihi günler" dedi.
"KİMSEYLE ÇUVALIN İÇİNE GİRMEM"
TBMM'ye sunulan elektrik şirketi ile ilgili soru önergesi için de Özhaseki, bu tür iddiaların seçimler yaklaştıkça daha da çoğaldığını, kendisinin bu tür işler içinde olmayacağını söyledi. Bunların çamur atmaktan ibaret olduğunun altını çizen Özhaseki, "Seçimler geliyor, seçimler gelince bu tür iddialar veya saçma sapan sözler daha çoğalır. Partisinde barınamayanlar, ayakları yere basması için kavga ederek karşılarında doğru dürüst şahsiyetler ararlar. Gittikçe de durmadan saçma sapan sözler, önünüzde seçimlere 6-7 ay varsa daha da çoğalarak devam eder. Doğrusu ben bu tür işlerin içinde olmam. Birileri diyorlarsa, 'şöyle bir gel çamurun içine, çamurda ne var, ben biraz senin eline sürüyüm sen de bana sür. Ben bundan çok hoşlanıyorum, bu bana çok fayda sağlayacak, gel buraya 'diye, çok amiyane bir tabirle, kimse alınmasın, kimse için söylemiyorum, ama affedersiniz kimseyle çuvalın içine girmem ben. Özellikle her gün 100-200 tane soru sorup kendini göstermeye çalışan insanlar, kendini sağlama almak için çırpınan tipler görüyorum etrafta. Çok ciddi bildiği bir şey var, bu işi takip eden birkaç tane kurum var. İçişler Bakanlığı bu kurumlardan biri. Adliye Sarayları, Savcılıklar açık duruyor. İddia neyse oraya verilecek bağımsız savcılar var. O savcılar sağ olsun karakterli, şahsiyetli insanlar. Baştan sona incelerler, bir şey varsa onu da baştan sona incelerler. Yoksa onun dışında polemik konusu olacak işlerde benden yana kimseye ekmek yok" şeklinde konuştu.